Rizzoli sudi finale SP u Brazilu

Talijan Nicola Rizzoli (42) određen je za suca finalnog susreta Svjetskog nogometnog prvenstva u kojemu će se u nedjelju na Maracani u Rio de Janeiru (21 sat) sastati reprezentacije Njemačke i Argentine, objavio je šef sudaca u FIFA-i Massimo Busacca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rizzoli je prošle godine vodio finale Lige prvaka u kojemu je Bayern svladao Borussiju iz Dortmunda sa 2-1 na Wembleyju.

Na ovom SP Rizzoli je vodio tri utakmice, a zanimljivo je kako su među njima dvije u kojima je igrala Argentina. U prvoj je Argentina u susretu 3. kola u skupini svladali Nigeriju sa 3-2, dok je u drugoj u četvrtfinalu bila bolja od Belgije sa 1-0. Usto je Rizzoli bio sudac utakmice u kojoj je Nizozemske sa 5-1 nadigrala branitelja naslova Španjolsku.

U privatnom životu Rizzoli je arhitekt koji živi i radi u Bologni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Rizzoli je treći talijanski sudac koji je dobio čast voditi finale SP-a, prije njega to su bili Sergio Gonella 1978. (Argentina – Nizozemska 3-1) i Pierluigi Collina 2002. (Brazil – Njemačka 2-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.