Robbie Burton za Dinamo debitirao porazom od Hrvatskog dragovoljca: ”Za mene sasvim novo iskustvo, ali uživao sam u derbiju”

Foto: fah

Dvadesetogodišnje pojačanje Dinama, Robbie Burton, koje je na Maksimir stiglo iz londonskog Arsenala, debitiralo je za plavi klub. Naravno, ne još uvijek za Dinamo Nenada Bjelice nego za mladu momčad Dinama, koju trenira Igor Jovičević i koja se natječe u Drugoj hrvatskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Burton je svoj prvi nastup imao u Novom Zagrebu, točnije na stadionu u Sigetu, na igralištu Hrvatskog dragovoljca. Hrvatski dragovoljac pobijedio je zasluženo 1:0.

”Velšanin je bio prava senzacija prijelaznog roka, stigao je u njegov smiraj, a sama činjenica da je iz Arsenala stigao u Dinamo pobuđivala je golemo zanimanje. Konačno, Burton je bio na pripremama s prvom momčadi Topnika, igrao je protiv Reala, Bayerna, Lyona… Bio je i kapetan U-23 momčadi slavnog engleskog kluba. Na predstavljanju u Maksimiru kazao je kako je utjecaj na njegov dolazak imao i Dani Olmo, ta priča ga je zapravo inspirirala. Mnogi su ga i proglasili novim Danijem Olmom”, pišu Sportske novosti.

No, daleko je on od Olma. Uostalom, Olmo je stigao kao mlad igrač, a Burton ima već 20 godina, vrijeme je da se ”trgne”, uskoro će dobiti priliku i na većoj sceni. Nema puno vremena za iskoristiti priliku, Olmo je s 20 godina postao vrhunski nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon poraza u Sigetu Burton je kazao:

Moja prva utakmica za Dinamo je za mene bila sasvim novo iskustvo. Ali uživao sam igrajući u debiju, u novoj momčadi. Trudit ću se adaptirati najbrže što je moguće. Nažalost, rezultat nije bio dobar, izgubili smo…”

Naravno, poraz u Sigetu neće pokolebati Burtona, koji ima  cilj izboriti se za mjesto u prvih 11 momčadi koju vodi Nenad Bjelica. Na predstavljanju je to, kako smo već pisali, i najavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Cilj mi je trenirati s prvom momčadi, razvijati se i napredovati. Vjerujem u sebe, imam samopouzdanja, nadam se da ću ubrzo pokazati što znam.”

Burton smatra  da može igrati praktički sve pozicije u veznom redu, od playmakera do defenzivnog veznog. Za početak, bez obzira na poraz u svom premijernom nastupu, o svemu ostalome govori samo u superlativima.

”Suigrači i svi ostali u klubu sjajno su me prihvatili, baš se odlično osjećam, uživam od prvog dana kad sam stigao u Dinamo. Sviđa mi se projekt kluba, sve je zaista odlično. Također, grad Zagreb je sjajan, dopalo mi se sve što sam do sada vidio. S nestrpljenjem čekam nove utakmice, želim u njima pokazati svoje nogometno znanje na pravi način te napraviti korak prema naprijed”, zaključio je Robbie Burton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.