Robert Lewandowski i pet najboljih centarfora na svijetu: Benzema, Suarez, Aguero…

Foto: fah

Pred vratima je nastavak Bundeslige koja se nastavlja nakon gotovo dva mjeseca prekida zbog pandemije koronavirusa. Naravno, za nastavak sezone priprema se i Bayern iz Muenchena, koji gostuje ovog vikenda u Berlinu, kod Uniona. Najbolji napadač Bayerna i jedan od najboljih svjetskih napadača Robert Lewandowski odgovorio je na jako zanimljivo pitanje, barem iz njegove perspektive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Da nabrojim pet najboljih napadača na svijetu u ovom trenutku? Hm, doista teško pitanje”, isprva je kazao Lewandowski u razgovoru za Goal.com, no ipak se otvorio:

”Ako govorimo o klasičnim devetkama, onda bih izabrao Karima Benzemu, Timu Wernera, Luisa Suareza, Sergija Aguera i Kyliana Mbappea.”

Podsjetimo, poljski je napadač pohvalio i sjajnog mladog Norvežanina Erlinga Haalanda koji je postigao 12 golova u 11 utakmica otkako je prešao iz Salzburga u Borussiju Dortmund.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”On je ogroman potencijal, ali za njega još ima vremena. Ne želim staviti na njega dodatan pritisak bombastičnim izjavama. Ako nastaviti naporno raditi, može se još poboljšati i ući u sami vrh”, tvrdi Lewandowski.

Spomenimo kako je Haaland na meti Real Madrida, koji je svojedobno bio zainteresiran i za Lewandowskog.

”Mislim da bi za Haalanda bilo najbolje da još koju godinu ostane u Bundesligi i nastavi se razvijati, a tek onda da napravi sljedeći korak”, poručio je Lewandowski, koji je ove sezone do prekida doista briljirao u Bundesligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 33 utakmice u svim natjecanjima postigao je 39 golova i upisao pet asistencija. Ima 31 godinu, no i dalje je silno motiviran, gladan golova i trofeja.

Iako bi ga mnogi željeli vidjeti u svojim redovima, Lewandowski bi mogao zaključiti karijeru u najtrofejnijem njemačkom klubu.

Lewandowskom istječe ugovor s Bayernom u ljeto 2023. Budući da živi iznimno sportski i gotovo fanatično brine o svojem tijelu i kondiciji, po čemu je vrlo sličan Cristianu Ronaldu, može se očekivati da će još dugo biti u vrlo dobroj formi te da će najvjerojatnije produljiti ugovor s Bayernom, piše portal gol.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.