Rok Turk i Blanka Kacin osvojili 28. opatijski rally

Foto: /www.rallyfocus.com

Slovenska posada Rok Turk i Blanka Kacin u Hyundai i20 R5 drugu godinu uzastopce pobjednici su međunarodnog 28. Rallya Opatija 2019.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turk i Kacin su nakon dva dana, 11 brzinskih ispita i 102 pređena kilometra slavili s rezultatom 1:03:28,3. Drugo mjesto sa 1:33 minute zaostatka osvojili su Mađari Andras Hadik i Krisztian Kertesz (Ford Fiesta R5), dok je treće mjesto pripalo Mađarima koji voze pod hrvatskom zastavom, Krisztianu Hidegu i Istvanu Kereku, koji su bili 1:40 minuta sporiji od Turka i Kacin.

“Možemo reći da je super. Prošli vikend smo isto vozili i pobijedili, super je da smo nastavili u tom ritmu. Bio je ovo jako težak rally. Važnim se pokazalo iskustvo, a ne samo brzina i mirna glava. Ekipa je odradila super posao s autom, odvozili smo rally najbolje što smo mogli. Mislim da smo odmah na prvom brzincu pokazali da nećemo popuštati, a na zadnjem smo krugu napravili veliku razliku,” kazao je Turk.

Četvrto i peto mjesto također je pripalo Mađarima – Gergelyju Fogasyju i Davidu Berendiju (Ford Fiesta R5), te Palu Lovaszu i Tamasu Kurti (Hyundai i20 R5).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja hrvatska posada su bili Viliam Prodan i Zoran Raštegorac (Renault Clio R3), koji su sa zaostatkom od 4:53,9 minuta završili na desetom mjestu.

Na ovogodišnjem izdanju opatijskog relija nastupile su 82 posade iz devet zemalja, od kojih je osam bilo u prestižnim automobilima R5 kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.