Roland Garros – Đoković zaustavio Čilića

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić niti u devetom pokušaju nije uspio pobijediti srpskog tenisača Novaka Đokovića. U susretu trećeg kola Roland Garrosa drugi tenisač svijeta je pobijedio Čilića 6-3, 6-2, 6-7 (2), 6-4 plasiravši se u osminu finala drugog Grand Slam turnira sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je odlično otvorio meč, vrlo brzo je načinio break, a potom obranio svoj servis za vodstvo 3-1. Nažalost, prednost nije dugo zadržao. Đoković je vratio izgubljeni gem, pa potom još jednom načinio break za 6-3 u prvom setu. Srpski tenisač je u drugom setu slomio Čilića u ranoj fazi igre za uvjerljivih 6-2. Hrvatski tenisač se nije predavao i u trećem setu je podigao nivo igre i poveo 4-2. Ali odmah je izgubio svoj servis. Kod 5-4 je bio dvije lopte udaljen od seta, a kod 6-5 je stigao i do prve set lopte. Ipak, Đoković se izvukao izborivši ‘tie-break’. U 13. igri Čilić je bio sjajan, pobjegao je na 5-1 i izborio četvrti set.

Đoković je na otvaranju seta poveo 3-0 i imao 0-40, a kod 4-1 ponovo tri break lopte. No, Marin se spasio, kod 2-4 oduzeo servis suparniku, a potom izjednačio na 4-4. Međutim, nije izdržao. Đoković je dobio iduća dva gema za ukupnu pobjedu 3-1.

Bio je to njihov deveti međusobni susret i deveta pobjeda srpskog tenisača i tek treći meč u kojem Čilić osvojio set protiv Đokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.