Roland Garros: Hrvatska tenisačica Petra Martić prošla 1. kolo kvalifikacija

Foto: fah

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 2. kolo kvalifikacija za nastup u Roland Garrosu nakon što je u dvoboju 1. kola pobijedila Amerikanku Irinu Falconi 6-1, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić je sjajno ušla u meč protiv 27-godišnje Amerikanke. Uz dva oduzeta servisa provela je 5-0, a potom mirno privela set kraju izgubivši samo jedan gem.

Na otvaranju drugog seta Martić je povela 2-0, no Amerikanka se vratila izjednačivši na 3-3. Međutim, 26-godišnja hrvatska tenisačica je osvojila iduća tri gema za 6-3 i 2-0 u setovima.

Bio je to njihov drugi međusobni susret, a prvi put su igrale prije dvije godine u australskom Burnieu, a pobijedila je Amerikanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2. kolu kvalifikacija Martić će igrati protiv njemačke tenisačice Tamare Korpatsch koja je u 1. kolu dobila Amerikanku Alexu Glatch 6-1, 6-1. Bit će to njihov prvi međusobni susret.

Nešto ranije 1. kolo kvalifikacija prošla je i 20-godišnja Jana Fett koja je u dvoboju 1. kola svladala Mađaricu Fanny Stollar sa 7-6 (5), 6-3.

Fett će u 2. kolu igrati protiv treće nositeljice kvalifikacija, Brazilke Beatriz Haddad Maie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U muškim kvalifikacijama Matija Pecotić je u ponedjeljak u 1. kolu sa 5-7, 7-5, 6-3 nadigrao domaćeg predstavnika Gregoirea Barrerea, a u 2. kolu čeka ga četvrti nositelj kvalifikacija, Japanac Taro Daniel. Kristijan Mesaroš nije se uspio plasirati u 2. kolo kvalifikacija, njega je u 1. kolu svladao Kolumbijac Alejandro Gonzalez sa 7-6 (4), 4-6, 7-6 (4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.