Mate Pavić napokon osvojio i Roland Garros!

Foto: fah

Mate Pavić, 30-godišnji hrvatski tenisač, osvojio je Roland Garros sa svojim partnerom Marcelom Arevalom iz Salvadora, u finalu turnira parova oni su svladali talijansku kombinaciju Simonea Bolellija i Andreu Vavassorija sa 7-5, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić je time kompletirao sva četiri Grand Slam turnira u karijeri, u igri parova. Ranije je osvojio Australian Open 2018. s Austrijancem Marachom, Wimbledon je osvojio s Nikolom Mektićem 2021., dok je na US Openu bio najbolji 2020. godine u paru s Brazilcem Soaresom. Sad je iz trećeg pokušaja slavio na French Openu, i to s partnerom s kojim igra tek od ove godine.

Uz sva četiri Grand Slam trofeja u igri parova Pavić još ima tri naslova na Grand Slam turnirima u mješovitim parovima. Njegov partner, 33-godišnji Arevalo, ove je subote osvojio svoj drugi Grand Slam u karijeri, premijerni je također proslavio u Roland Garrosu 2022. godine s Rojerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.