(FOTO) Rukomet: Hrvatska pobijedila Norvešku

U susretu četvrtog kola skupine 1 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine hrvatska rukometna reprezentacija je u Varaždinu pobijedila Norvešku 31:25 (16:17) i vratila se na vrh ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je prije četiri dana izgubila u Stavangeru 26:27, no u Varaždinu je pružila daleko bolju predstavu, posebice u drugom djelu i uvjerljivom pobjedom nadoknadila je gol zaostatka iz prvog ogleda.

Hrvatska je loše ušla u susret i gosti su poveli 3:0. Tek u 17. minuti uspjeli smo izjednačiti (9:9), a u idućem napadu i doći do prvog vodstva (10:9). U minutama koje su uslijedile hrvatska reprezentacija je igrača odlično i u 24. minuti je imala plus četiri (15:11). Nažalost, uslijedio je novi pad i Norveška je do kraja poluvremena serijom 6:1 preokrenula rezultat i na odmor otišla s golom prednosti (17:16).

Nastavak utakmice napokon je donio pravu igru hrvatskih rukometaša. proradila je obrana, napad se razigrao i prednost je rasla iz minute u minutu. U 39. minuti bilo je plus četiri (22:18), ubrzo i šest golova viška (26:20), a potom i najvećih plus osam (29:21). U samoj završnici odabranici novog izbornika Željka Babića spustili su ‘nogu s gasa’ i Norvežani su ublažili poraz na konačnih 31:25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku su do pobjede predvodili Domagoj Duvnjak i Zlatko Horvat sa po sedam golova, dok je Manuel Štrlek zabio pet golova. Mirko Alilović i Ivan Pešić sakupili su po šest obrana. Kod Norvežana najefikasniji su bili Kristian Bjornesen, Magnus Jondal i Harald Reinkind sa po četiri gola.

Nakon četiri kola Hrvatska vodi na ljestvici sa šest bodova koliko ima i Norveška, no naši rukometaši su bolji u međusobnom skoru. Treća je Nizozemska sa četiri boda, a na začelju je Turska bez bodova. Do kraja kvalifikacija za EP koje će se održati iduće godine u Poljskoj hrvatski rukometaši imaju još dvije utakmice u lipnju – gostovanje u Nizozemskoj i domaći ogled protiv Turske.

Na Europsko prvenstvo plasirat će se dvije najbolje ekipe iz sedam kvalifikacijskih skupina, te najbolji trećeplasirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska reprezentacija jedna je od četiri koja je igrala na svih dosadašnjih 11 europskih prvenstava. Pored nas to je uspjelo još jedino Francuzima, Španjolcima i Rusima. Na 11 EP-a hrvatski rukometaši su osvojili četiri medalje – po dva srebra (2008., 2010.) i dvije bronce (1994., 2012.).

Željko Babić: “Još sam pod jakim emocijama”

Moji igrači su u drugom poluvremenu bili pravi, pokazali su karakter i strašan angažman, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacija Željko Babić nakon pobjede nad Norveškom u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još sam pod jakim emocijama i zahvaljujem igračima na strašnom angažmanu i velikom srcu. Ovu moju prvu pobjedu kao izbornik dugo ću pamtiti”, kazao je Babić.

Igor Karačić u osvrtu na susret naglasio je da je utakmica bila teška i da Norveška nije bila lagan protivnik. Rekao je da je prelaskom na obranu 5+1 sve profunkcioniralo i da je zahvaljujući raspoloženom vrataru Pešiću i brzim kontrama utakmica prelomljena.

Christian Berge: U drugom je poluvremenu pritisak bio prevelik

Norveški izbornik Christian Berge nakon utakmice je izjavio da mu je netko ponudio da u dva susreta protiv Hrvatske osvoji dva boda da bi odmah to prihvatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dobro smo počeli utakmicu, ali u drugom poluvremenu smo imali velikih problema. Hrvatska je igrala dobro, posebno u drugom poluvremenu kada je pritisak bio prevelik, pa nismo imali šanse protiv ovakve Hrvatske. Pamtiti ćemo pobjedu iz prvog dvoboja”, kazao je norveški izbornik.

REZULTATI:

HRVATSKA – Norveška 31:25

Nizozemska – Turska 31:21

LJESTVICA:

1. HRVATSKA 4 3 0 1 124-98 6
2. Norveška 4 3 0 1 118-106 6
3. Nizozemska 4 2 0 2 107-109 4
4. Turska 4 0 0 4 93-129 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.