Rukometna Liga prvaka: Pick Szeged, Montpellier i Flensburg u četvrtfinalu

Foto: fah

Rukometaši mađarskog Pick Szegeda, francuskog Montpelliera i njemačkog Flensburg-Handewitta posljednji su sudionici četvrtfinala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije njih mjesto među osam najboljih izborili su i PSG, Veszprem i THW Kiel, dok su direktan plasman u četvrtinale osigurali Vardar i Barcelona.

Pick Szeged je mjesto u četvrtfinalu osigurao s dvije pobjede protiv danskog Bjerringbro-Silkeborga. U prvom susretu Pick je na gostovanju slavio 26-24, a potom prolaz potvrdio pred svojim navijačima pobjedom 33-24.

Mađare su do slavlja predvodili Sergej Gorbok, Jonas Kallman i Stas Skube sa po sedam golova. Hrvatski rukometaš Denis Buntić je zabio dva gola, dok se Alen Blažević nije upisao među strijelce. U redovima gostujućeg sastava najefikasniji su bili Sebastian Skube sa šest i Nikolaj Markussen s pet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S dvije pobjede u četvrtfinale je ušao i Montpellier koji je slavio protiv Vive Tauron Kielcea 33-28 pred svojim navijačima, te 28-26 u uzvratu. Francuze su do slavlja u Poljskoj predvodili Jure Dolenc sa sedam i Mathieu Grebille s pet golova. U redovima Kielcea najefikasniji su bili Michal Jurecki sa sedam i Krzysztof Lijewski sa šest golova. Manuel Štrlek je zabio jedan gol.

Flensburg-Handewitt je također dobio obje utakmice osmine finala protiv bjeloruskog Meškova iz Bresta. Njemački sastav je u gostima slavio 26-25, a plasman među osam najboljih potvrdio je u svojoj dvorani pobjedom 28-26.

Rasmus Lauge Schmidt sa sedam, te Hampus Wanne i Anders Eggert Magnussen s po pet golova predvodili su domaćine, dok je kod Meškova najefikasniji bio Rastko Stojković s osam golova. Ivan Pešić je branio, dok se Ljubo Vukić nije upisao među strijelce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu će igrati THW Kiel – Barcelona, Flensburg-Handewitt – Vardar, Pick Szeged – PSG, te Veszprem – Montpellier.

Prve utakmice na rasporedu su od 19. do 23. travnja, a uzvrati su 26. do 30. travnja.

Rezultati uzvratnih susreta osmine finala rukometne Lige prvaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UZVRATNI SUSRETI

2. travnja:
Vive Tauron Kielce (Polj) – MONTPELLIER (Fra) 26-28 (1. utakmica 33-28)
PICK SZEGED (Mađ) – Bjerringbro-Silkeborg (Dan) 33-24 (1. utakmica 26-24)
FLENSBURG-HANDEWITT (Njem) – Meškov Brest (Blr) 28-26 (1. utakmica 26-25)

1. travnja:
PSG (Fra) – Nantes (Fra) 35-27 (1. utakmica 26-26)
MVV VESZPREM (Mađ) – PPD Zagreb (Hrv) 29-19 (1. utakmica 23-22)

30. ožujka
Rhein-Neckar Lowen (Njem) – THW KIEL (Njem) 24-26 (1. utakmica 25-24)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona i Vardar su kao pobjednici skupina izborili direktan plasman u četvrtfinale

NAPOMENA: Velikim slovima ispisana su imena klubova koji su prošli dalje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.