SAD ludim preokretom izbacio Srbiju u polufinalu OI

epa11490670 Japan's Josh Hawkinson (R) in action against Serbia's Nikola Jokic (L) during the basketball pre-Olympics exhibition match between Serbia and Japan in Belgrade, Serbia, 21 July 2024. EPA/ANDREJ CUKIC

Košarkaši SAD-a ludoj su utakmici pobijedili Srbiju 95:91 i plasirali se u finale Olimpijskih igara. Srbi su vodili gotovo cijelu utakmicu, iz četvrtine u četvrtinu su povećavali prednost, ali na kraju je SAD odigrao fantastičnih zadnjih 10 minuta i stigao do pobjede vrijedne finala, gdje će igrati protiv Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbiji ostaje borba za broncu protiv Njemačke.

Nezaustavljiv je kod SAD-a bio Stephen Curry, koji je ubacio 36 poena uz šut za tricu 9/14. Curry je ujedno najzaslužniji za to što se Srbija u prvom poluvremenu nije odvojila i na veću prednost. Joel Embiid zabio je 19 koševa, a LeBron James ostvario je triple-double učinak sa 16 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

Srbe je s 20 koševa predvodio Bogdan Bogdanović, dok je Nikola Jokić bio na učinku od 17 poena, 11 asistencija i pet skokova. Dvoznamenkast je s 15 poena bio i Aleksa Avramović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.