Šah: Baadur Jobava dostigao vodeće

U 8. kolu drugog FIDE Grand prix turnir šahista, druge stepenice u određivanju novog izazivača svjetskog prvaka u ciklusu od 2014. do 2015. godine, odlučena je samo jedna partija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izraelac Boris Gelfand, jedan od pobjednika prvog turnira u Bakuu, pretrpio je četvrti poraz i pao na posljednje mjesto. Gruzijac Baadur Jobava lijepo ga je pobijedio serijom neočekivanih taktičkih udara. Vodeći tandem remizirao je poslije oprezne igre. Dmitri Andrejkin je protiv Francuza Maxime Vachier-Lagravea morao ponavljati poziciju da bi zaustavio napad na slabo branjenog kralja, a Hikaru Nakamura je brzim prijelazom u završnicu omogućio Teimouru Rađabovu da bez ikakvih problema održi jednaku poziciju.

Rezultati 8. kola: Gelfand-Jobava 0:1, Andrejkin-Vachier Lagrave remi, Giri-Jakovenko remi, Mameđarov-Karjakin remi, Nakamura-Rađabov remi, Caruana-Kasimdžanov remi.

Poredak na tablici: Jobava, Andrejkin i Nakamura po 5 bodova, Vachier-Lagrave i Mameđarov po 4,5, Karjakin, Jakovenko, Caruana i Rađabov po 4, Giri 3,5, Kasimdžanov 2,5 i Gelfand 2 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.