Šah: Remi hrvatske reprezentacije s Azerbejdžanom

Foto: Thinkstock

U 2. kolu Olimpijade mladih za igrače do 16 godina, prvom dijelu današnjeg dvostrukog programa, reprezentacija Hrvatske odigrala je neodlučeno 2:2 s mnogo jačom selekcijom Azerbajdžana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U vodstvo nas je doveo izvrsni Leon Livaić, koji je u finom pozicijskom stilu nadvisio svog suparnika, a Miljenko Muha i Ena Cvitan sigurnom igrom osvojili su po pola boda. Nažalost, Teo Tomulić je u jednakoj završnici zalutao kraljem u matnu mrežu i tako smo izgubili veliki meč-bod. Najveći favorit Iran neočekivano je remizirao s Austrijom, a Rusija i Armenija postigli su nove uvjerljive pobjede.

Važniji rezultati 2. kola:

AZERBAJDŽAN – HRVATSKA 2:2 (Bashirli-Livaić 0:1, Mammadzada-Muha remi, Asadli-Tomulić 1:0, Gadimbayli-Cvitan remi), AUSTRIJA – IRAN 2:2, DANSKA – ARMENIJA 1:3, KAZAHSTAN – MOLDAVIJA 3:1, KANADA – SLOVAČKA-1 2:2, MAĐARSKA-1 – MAĐARSKA-2 3,5:0,5, SLOVENIJA – RUMUNJSKA 1,5:2,5, RUSIJA – KINA-1 3,5:0,5, BJELORUSIJA – NJEMAČKA-2 3:1, IZRAEL – NJEMAČKA-1 1,5:2,5, BUGARSKA – GRČKA 1,5:2,5 itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije 2. kola u vodstvu je 10 momčadi sa po 4 meč-boda, a Hrvatska sa 3 meč-boda dijeli 11. mjesto. Već poslijepodne igra se treće kolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.