Samovojska: Bio bih iznenađen da Francuska ne bude europski prvak

perišić
Foto: snimka zaslona

U emisiji EURO 2024 govorilo se o predstojećim polufinalnim ogledima na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. U utorak igraju Španjolska i Francuska, a u srijedu Nizozemska i Engleska. Prijenosi su na HTV2, HR2 te na platformi HRTi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nekako kako gledam, kako turnir ide, bio bih vrlo iznenađen da Francuska ne bude europski prvak. Momčad koja nije zabila niti jedan pogodak iz igre, a igra polufinale, to je svjetsko čudo. Francuzi nisu oduševili, ali taj njihov čudan način kako igraju, je vrlo učinkovit. Deschampsova teorija, važna je samo pobjeda, to prolazi, istaknuo je Anton Samovojska.

Robert Matteoni ističe da vjeruje kako ćemo i dalje gledati produžetke.

– Engleze je nekako krenulo, možda se nešto dogodi, kada najmanje očekujete, pa da im se vrati što su izgubili na prošlom Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto ljudi u Hrvatskoj ne vole Engleze?

– Osjeća se da Engleze baš ne vole i u drugim zemljama, vjerojatno se radi o gardu, stavom. Jude Bellingham primjerice ima egocentrično ponašanje, ali svi ga već prozivaju, da je pretjerao. Znam da su mnogi bili rasterećeni kada je otišao iz Borussije, nije baš bio najomiljeniji.Analitičari su se osvrnuli i na ogled Engleska – Nizozemska u srijedu.

– Mislim da će to biti utakmica u kojoj će Engleska imati veći posjed, Nizozemci će se truditi biti u čvrstom bloku i na kontre. A sada, kako će to izgledati, teško je reći, jedan gol može sve promijeniti u samom startu, rekao je Robert Matteoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Southgate je nevjerojatan slučaj, četiri natjecanja, samo mu nedostaje titula, dodaje Samovojska.

– Ronald Koeman je bio pod velikim kritikama, najveći je pobjednik ovog turnira. Danas je rekao rečenicu koja mi je izazvala pozornost. Kaže da su mala država, a ima ih 17 milijuna, moramo biti zadovoljni s polufinalom. No, oduvijek su bili nogometna nacija. Kada se sjetim 1974. i Johana Cruyffa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.