Samovojska: Dinamu treba trener koji će donijeti preokret

Foto: snimka zaslona

Vedran Ješe i Anton Samovojska komentirali su u emisiji Lige prvaka smjenu Sergeja Jakirovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon remija protiv Rijeke, poraza od Hajduka i debakla 9:2 u Ligi prvaka, Dinamo je odlučio smijeniti trenera Sergeja Jakirovića.

– Nisam pobornik smjena, bez obzira na posljednje tri utakmice. Mislim da je dosta dobrih stvari napravio prošle sezone, ali, nažalost, takav je nogomet. Igrači i treneri se pamte po posljednjoj utakmici. Igrali su s “krivom” ekipom u prvom kolu, Nijemci jednostavno melju i gaze do kraja. Igrali su prvu utakmicu na svom stadionu, imali su lošu sezonu i na kraju su demolirali Dinamo. Prevelika razlika u kvaliteti i Dinamo nije mogao proći lošije, obrana je bila loša, na kraju mi je žao prijatelja, igrali smo zajedno, ali pronaći će on drugi posao. Očekivano, s obzirom da se radi o Dinamu, rekao je Ješe.

– Nije me to iznenadilo, još prošle sezone, bilo je na rubu hoće li ostati ili će ga smijeniti. Ipak, izvukao se i napravio fenomenalan rezultat. Nije problem u 9:2, nevolja je u tome što Dinamo igra, ova utakmica, igra obrane je bila nezamisliva, nikad nisam vidio takav kaos, to je bilo strašno. Najviše me boli, Dinamo je u fazi obrane igrao 5-3-2, a u zadnjoj liniji su bili svi stranci. Niti jedan igrač nije bio iz Dinamove škole ili druge hrvatske, ispalo je da nisu pogođena pojačanja, smatra Samovojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegove se riječi nadovezao Ješe ustvrdivši da je u prvih 11 bio samo Marko Pjaca iz Dinamove škole.

– Mislim da nije dobro da imamo 40 posto stranaca u HNL-u. Dovodimo polovne strance koji ne mogu igrati u nekim većim klubovima, pa biraju zbog izdašne ponude Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke dolazak u Hrvatsku, ali oni ne donose veliku kvalitetu, kaže Ješe.

Mnoga imena spominju se kao mogući Jakirovićevi nasljednici, među kojima su Niko Kovač, Željko Sopić, Nenad Bjelica….

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dinamo mora dovesti neko jako ime. Ova imena što se vrte po novinama, to je sve “rekla-kazala”. Bilo bi dobro da dođe netko tko teži igri, tko teži nadigravanju za gol više, a ne neki defanzivni trener. S obzirom na Dinamo i kvalitetu ekipe, trener će donijeti i novu energiju, rekao je Ješe.

– Zanimljiva su ta imena, Niko Kovač je rekao da ne dolazi u obzir, to je razumljivo, imao je četiri milijuna eura plaće u Wolfsburgu, spominju se Bišćan, Bjelica, Sopić… Zanimljiva su to imena, ali Dinamu treba trener koji će donijeti preokret, pravi vatrogasac. Dinamo mora igrati aktivnije, zaključio je Samovojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.