Samovojska: ‘Malo nam je falilo, a i to je nekada jako puno’

Kopenhagen, 28.06.2021 - Utakmica osmine finala Europskog nogometnog prvenstva: Hrvatska - Španjolska na Parken stadionu u Kopenhagenu. Na slici hrvatski igraci Josip Juranovic, Marcelo Brozovic, Duje Caleta-Car, Domagoj Vida, Joško Gvardiol i Nikola Vlašic nakon auto gola koji je skrivio španjolski vreatar Unian Simon. foto HINA/ Daniel KASAP/ ds

Hrvatska nogometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva nakon što je u susretu osmine finala u Kopenhagenu pred 25.000 gledatelja nakon produžetaka izgubila od Španjolske 3:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nevjerojatne drame i brojnih obrata, Furija je nakon produžetaka slomila Vatrene izborivši plasman u četvrtfinale.

– Ovaj povratak je bio fantastičan. Ulazak Oršića, Pašalića i Budimira je donio toliko nove svježine i toliko nove nade da je to bilo nevjerojatno. Sve je bilo perfektno. To je bio povratak iz bajke. Kod 3:3 imali smo meč loptu, lopta je došla do Kramarića, sa šest metara da je malo dignuo gore… onda se pronađe snaga za izdržati do kraja, rekao je Anton Samovojska u Europeu.

Bila je to “luda” utakmica u kojoj su Vatreni poveli, Furija je uzvratila s tri gola u nizu, da bi Hrvatska golovima u 85. i 90+2. minuti uspjela izboriti produžetak. Nažalost, u dodatnih pola sata Španjolska je zabila dva gola za konačnih 5:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne sjećam se da sam gledao ovakvu utakmicu, gdje si već potonuo, vratiš se pa s tim novim igračima svježima preokreneš utakmicu i onda na kraju dvije naše pogreške, primimo dva gola i izgubimo. Malo nam je falilo, a to je i nekada jako puno. Globalno, zaslužena pobjeda Španjolaca, istaknuo je Robert Prosinečki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.