Dalić: ‘Bilo je grešaka, sam ću ih analizirati i ispraviti’

Foto: snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva nakon što je u susretu osmine finala u Kopenhagenu pred 25.000 gledatelja nakon produžetaka izgubila od Španjolske sa 3-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prvo poluvrijeme bili smo inferiorni, nisu bili pravi, ali uspjeli smo imati 1:1. Na kraju smo se vratili sa 3:1 na 3:3. Svaka čast dečkima na svemu. Stvorili smo dvije šanse kod 3:3 u nastavcima i nismo uspjeli zabiti gol, dogodio nam se kiks. Tužan sam i žao mi je zbog svih koji su nas došli podržati. Žao mi je i dečki koji su dali sve od sebe, potrošili se maksimalno, do zadnjeg atoma snage. Nismo prošli dalje, ali mogu biti sretan i ponosan što su dečki pokazali, pogotovo kad smo se vratili nakon 3:1, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Osvrnuo se i na situacije kada je Rebić mijenjao kopačke, a Gvardiol pio vodu dok smo primali golove.

– To su te dvije situacije u kojima nas je protivnik kaznio. Očito moramo još odrasti i te stvari napraviti drugačije, kvalitetnije i bolje jer ovo nije bila utakmica protiv Škotske ili Češke već protiv jako dobre momčadi koja kažnjava svaku nepažnju i kiks, istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i igru Mislava Oršića koji je zabio za 2-3, a potom asistirao Pašaliću za 3-3.

– On je unio živost u našu momčad, donio je dosta dobrih stvari. Dobro je reagirao, donio je incijativu, centaršut, dobro je odigrao, rekao je Dalić.

Na pitanje zašto Oršić nije više igrao na Europskom prvenstvu izbornik je rekao da je bio Ivan Perišić i da njih dvojica ne mogu igrati zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i da je imao namjeru da ubaci Šimu Vrsaljka, ali da je zakasnio.

Na pitanje što si najviše zamjera i koja mu je najveća greška rekao je kako su oni ostvarili cilj.

– Cilj je bio da prođemo grupu. Naišli smo na Španjolsku, tešku momčad, nismo se danas obrukali, dapače, bila je sjajna utakmica s naše strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i da sada nije vrijeme da govori o svom mandatu koji traje do kraja 2022.

– Bilo je grešaka, čovjek radi i pravi greške. Načinio sam ih sigurno, ali sam za sebe ću ih analizirati ispraviti, zaključio je, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.