Samovojska: Sa svakom ovakvom utakmicom Gvardiolu raste cijena!

Foto: Snimka zaslona/hrt

RB Leipzig u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka odigrao je 1:1 s Manchester Cityjem nakon sjajnog drugog poluvremena, u kojemu je za domaćine sjajan gol zabio Joško Gvardiol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Drugo poluvrijeme bilo je vrlo atraktivno i s mnogo prilika za gol. Iznenadio me Leipzig kako se uspio dignuti i vratiti u igru na novi način nakon onog mrtvila iz prvog dijela. Igrači Leipziga krenuli su u nastavak mnogo hrabrije, pritisnuli su City i stvarali su im neprilike. Zaslužan je za to bio i City, koji više nije mogao okrenuti svoju igru i držati loptu dobro kao u prvom dijelu. Je li to netko mogao predvidjeti? Ne bi nitko to predvidio, smatra Anton Samovojska i nastavlja:

– Činilo se da se utakmica rezultatski primiče kraju, da će City protutnjati. No nogomet je nepredvidljiv. Momčad koja je bila posptuno pasivna u prvom dijelu u drugom je ušla u visoki ritam, ozbiljan nogomet. Leipzig je bio spreman povući sve svoje najbolje poteze i vukao ih je. Ofenzivom je stalno prijetio Citjyu, nije bilo povratka. Rodri je u nastavku imao rasprodaju lopti, u gubitku tih lopti sve je išlo na mlin Leipziga.

Samovojska je kritizirao Guardiolinu naviku da koristi malo zamjena, večeras mu je momčad tonula, a on s klupe, što se često dogodi kad je u takvoj situaciji, ne zna izmjenama preokrenuti ritam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Carević slaže se sa svime:

– Leipzig je preuzeo inicijativu, sad da li se City svjesno povukao i prepustio je, ili je Leipzig stvarno tako jak, ne znam. Bili su puno bolji, kreirali su šanse, definitivno su zaslužili izjednačenje, dodao je Mario Carević i nastavio:

– Nakon gola Gvardiola utakmica se otvorila, zanemarena je taktika i bilo je puno dinamike. Puno je bilo šansi, jedno jako sadržajno drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samovojska i HTV-ov sudački ekspert Marijo Strahonja osvrnuli su se i na Gvardiolov gol te pitanje je li pri njemu hrvatski branič počinio prekršaj.

– Kad je skočio on nije koristio prednjeg igrača a bi išao u zrak, skok je takav, rekao je o pogotku Samovojska, pohvalivši Joška Gvardiola za današnju izvedbu.

– Sa svakom ovakvom utakmicom Gvardiolu raste cijena. Uopće me ne čudi što je ovaj Guardiola nedavno kazao, pričajući o Gvardiolu, da je on defanzivni Haaland, što je nevjerojatan kompliment. No to je istina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.