Sandra Perković: Hanžek će nam ove godine biti Svjetsko prvenstvo

Foto: fah

Nakon više od mjesec dana treninga na balkonu, nasmijana Sandra Perković vratila se normalnom, pravom treningu u svojoj bazi na zagrebačkoj Mladosti. Utege i medicinke zamijenio je disk koji je napokon poletio iz ruke sportašice koja okitila olimpijskim, svjetskim i europskim zlatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velikih atletskih natjecanja ove godine neće biti. Odgođene su Olimpijske igre u Tokiju, a  Europsko prvenstvo u Parizu je otkazano. Kakva će biti sezona, još nije poznato.

– Jako sam sretna što sam se vratila na atletski stadion. Ipak sam ja samo sportašica, najviše što volim raditi je upravo bacati disk. Nastavit ćemo tu gdje smo stali. Opet ćemo se malo vratiti u nazad, to jest nećemo forsirati treninge daljine kako bi sljedeće godine bili odmorni i spremni da pokažemo zaista što znamo i kako umijemo i da obranimo boje Lijepe naše.

Umjesto na natjecanjima i u bacačkom krugu, Sandra je posljednje vrijeme provela u karanteni posvetivši se kućanskim poslovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pa svašta se radilo. Od čišćenja kuće, vrtlarenja, od krečenja kuće do pripremanja raznih specijaliteta. Mislim da nisam ništa drugačija u odnosu na sve druge koji su bili kući. Treniralo se je, ali su se termini treninga prilagođavali, ipak nismo mogli ići na stadion. Provela sam to vrijeme doma, jako sam sretna i zbog toga jer sam u ovo vrijeme većinom na natjecanjima ili na pripremama. Sad sam bila doma i uživala sam u ljepotama svoga doma, kaže Sandra za HRT.

Pred najboljom hrvatskom sportašicom razdoblje je brušenja i povratka u formu. Jedina je nepoznanica kada će je moći provjeriti na nekom natjecanju.

– Sad je malo problem, ali ja ću nastaviti trenirati dalje jer uvijek sam pozitivna. Nadam se da će sve biti u redu. Možda nas puste početkom srpnja, početkom lipnja sumnjam, ali srpnja moguće nekakvo natjecanje. Ako ništa nadam se da će se naš Hanžek održati pa će nam to ove godine biti Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.