Šarić: Volio bih da smo otišli na Olimpijske igre

Foto: fah

Hrvatski košarkaši poraženi su od Grčke u finalu olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Pireju. Grci su tako osigurali nastup na OI-ju prvi put nakon 2008., a Hrvatska je pokazala da je nijanse dijele od povratka na velika međunarodna natjecanja. Prva prilika za to je nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Dario Šarić, kao i ostali reprezentativci, bio je vidljivo pogođen krajnjim rezultatom.

– Borili smo se, ali znali smo da nam treba neka malo luđa utakmica da bi dobili. Znali smo da će biti teško, da su ogromni i da će imati domaćinsko suđenje. Ostali smo kratki u ključnim trenucima, trebali smo usmjeriti utakmicu da bude više u egalu. Znali smo da moramo pogoditi neke šuteve da bi utakmica otišla na našu stranu, no nije se tako dogodilo. Čestitam Grčkoj, bili su bolji danas. Napravili smo dobar posao, no Papagiannis je odigrao odličnu utakmicu. Odigrali smo solidan turnir, no volio bih da smo otišli na Olimpijske igre, rekao je Šarić.

Mateo Drežnjak odigrao je vrlo borbeno, postigao 15 poena i udijelio tri asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ispočetka sam ušao jako i sa željom da donesem energiju. Kada kreneš, poslije ti se otvori i koja trica ili asistencija. Nisam se ustručavao, s godinama stekneš neko iskustvo i nije te strah – daš sve od sebe pa što bude. Ipak bih više volio da nisam ništa napravio, a da smo pobijedili. Bilo je predivno igrati u punoj dvorani, publika je bila fenomenalna. Normalno, podržavali su svoju reprezentaciju, ali nisam vidio da su prema nama uputili i ružnu riječ, bilo je zaista ugodno igrati, rekao je Drežnjak.

Hrvatske košarkaše u studenom očekuje nastavak kvalifikacija za EuroBasket.

Izabranici Josipa Sesara su u skupini E u kojoj nakon dvije odigrane utakmice zauzimaju treće mjesto s pobjedom i porazom. Kvalifikacije su otvorili porazom od Francuske, a potom su nadigrali Cipar.

Ljesticu predvode Francuzi s obje pobjede i maksimalna četiri boda, slijede BiH te Hrvatska sa po tri boda, a Cipar je posljednji bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku kvalifikacija Hrvatska će 21. studenoga ugostiti BiH, a potom kod iste reprezentacije gostovati tri dana poslije.

No, prije kvalifikacijskih utakmica, reprezentacija će se okupiti u rujnu zbog utakmice u čast Dražena Petrovića.

– Uživao sam u proteklim tjednima u reprezentaciji i jedva čekam ponovno okupljanje zbog utakmice u čast Dražena Petrovića u rujnu i zatim kvalifikacije za EuroBasket u studenom, Nadam se da ćemo biti svi zdravi, spremni i da ćemo nastaviti na tragu dobroga rada i dosta dobre igre, rekao je izbornik Sesar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.