Šaškin o incidentu na Croatia Rallyju: Ne želimo nešto takvo vidjeti

Foto: snimka zsalona

Predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin u razgovoru za HRT osvrnuo se na završeni WRC reli koji se vozio u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo se zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji.

– Znam im nekoliko stotina, tisuću koji su spavali po tri sata ovog tjedna. Veliki napor i ljubav su uloženi, ali isplatilo se na kraju. Između 65 i 70 tisuća ljudi u Kumrovcu danas, rekla je policija, stvarno fenomenalno, rekao je Šaškin.

Britanac Elfyn Evans u Toyoti GR Yaris Rally1 pobjednik je trećeg izdanja WRC Croatia Rallyja, ali bilo je i promjena vodstva tijekom utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Žao mi je zbog Neuvillea, navijao sam za njega. S druge strane mi je ipak drago zbog Elfyn. Nismo imali neizvjesnost na kraju kao prošle godine, ali opet dobra utrka, rekao je Šaškin.

“Podnesena je kaznena prijava”

Osudio je incident neodgovornih navijača nakon što se na društvenim mrežama pojavila snimka koja je navodno snimljena na ovogodišnjem izdanju hrvatskog WRC relija.

– Naguravali su za poziciju gdje će se sjediti. Tamo je ogroman skok i sve je više gledatelja tamo, bilo je osam naših redara i policajac. Podnesena je kaznena prijava. Možemo biti sretni što imamo stotine tisuća ljudi, a jedan ili nijedan eksces, ali ne želimo takvo nešto vidjeti. Drugi put ćemo prekinuti brzinac, ako će se nešto takvo dogoditi, rekao je Šaškin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muškarci uhićeni zbog sumnje u počinjenje prekršaja za vrijeme WRC-a

– Policijski službenici Policijske postaje Ozalj provode kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 30, 28 i 23 godine. Naime, njih se sumnjiči da su jučer, 22. travnja u popodnevnim satima u naselju Dančulovići, Ozalj, prilikom održavanja WRC CROATIA RALLY 2023 počinili prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira ta Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, objavljeno je iz PU Karlovačke.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni će sutra, 24. travnja, uz optužni prijedlog biti dovedeni na nadležni Općinski sud, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.