Sastav za Albaniju i glavno pitanje: Koliko može Ivan Perišić?

Berlin, 15.06.2024. - Utakmica 1. kola skupine B nogometnog Europskog prvenstva između Hrvatske i Španjolske. Na fotografiji Ivan Perišić. foto HINA/ Damir SENČAR/ es

Došao je i dan druge, vjerojatno i ključne, utakmice hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu. S obzirom na poraz na startu Eura od Španjolske, poraz koji mnogi tretiraju kao debakl (0:3) pobjeda protiv Albanije u Hamburgu nameće se kao imperativ. Iako bi, naravno, i s bodom Hrvatska ostala u igri za osminu finala, samo tada bi imala imperativ pobjede protiv četverostrukog prvaka svijeta – Italije. Utakmica između Hrvatske i Albanije na rasporedu je u 15:00 sati. U to vrijeme u Hrvatskoj se očekuju temperature oko 35 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik promiješao karte

Naravno, nakon poraza protiv Španjolske mnogi se pitaju hoće li za Albaniju izbornik promiješati karte te napraviti neke promjene u sastavu. I doista, slijede promjene, čak i drastičnije nego što se možda očekivalo s obzirom da će od prve minute krenuti ne tako davno ponajbolji igrač Vatrenih – Ivan Perišić.

Naravno, donedavno ne bi uopće bilo upitno treba li Perišić biti starter ili ne, no sada je iskusni nogometaš u fazi oporavka te vidljivo nije potpuno spreman. Dakako, kako je Dalić izbornik tako je s pravom odluka na njemu, on ipak ima najbolji uvid u kompletnu ”krvnu sliku” Vatrenih.

Perišić će krenuti kao lijevi bek dok se na mjesto stopera vraća Joško Gvardiol, koja je njegova i prirodna pozicija, iako u Manchester Cityju igra na lijevoj strani. Ispada Marin Pongračić, koji nije briljirao protiv Španjolaca, no tko zapravo jest?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo i najavljivali Dalić neće dirati Marcela Brozovića te će on krenuti od prve minute zajedno s Modrićem te Kovačićem. Na poziciji desnog beka izvjesno je krenuti će Josip Stanišić. Iako Dalić razmišlja o Juranoviću.

Umjesto Budimira – Petković

Nakon što je obavio razgovor s Brunom Petkovićem te nakon što se situacija oko promašenog jedanaesterca protiv Španjolske smirila Dalić je Dinamovom napadaču odlučio ukazati povjerenje. Bruno bi trebao krenuti od prve minute.

Na desnom krilu krenuti će Lovro Majer, dok će na lijevom krenuti Andrej Kramarić. Dalić dvoji i oko Luke Ivanušeca, no vjerojatno on neće krenuti od prve minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavno pitanje i glavna nada – Ivan Perišić

Glavno pitanje, kako smo već spomenuli, je situacija oko Ivana Perišića te koliko on zapravo može. Sam Perišić na tiskovnoj konferenciji je rekao kako se osjeća odlično, a mnogi se nadaju da bi kad Ivan izgubi snagu Albanija trebala biti ”riješena”. Optimističan pristup, nadajmo se da je i realan. Albanija, iako u podređenom položaju, odigrala je solidnu utakmicu protiv Italije. Izgubili su 2:1, ali…

Zapravo teško je odrediti u kakvom je stanju hrvatska reprezentacija s obzirom da onaj poraz od Španjolske koliko god bio zaslužen nije realan. I loša Hrvatska uspjela je stvoriti četiri velike prilike pred španjolskim golom. Dakle, moglo je biti i nešto bolje, ali nedovoljno bolje.

Vjerojatni sastav za Albaniju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaković, Stanišić, Perišić, Gvardiol, Šutalo, Brozović, Modrić, Kovačić, Kramarić, Majer, Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.