Schwarz u vodstvu nakon prve vožnje, Zubčić osmi

zubčić
Foto: fah

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je osmi rezultat prve vožnje veleslaloma na Svjetskom prvenstvu u Courchevelu, u kojoj je zaostao gotovo dvije sekunde (+1.99) za vremenom vodećeg Austrijanca Marca Schwarza (1:19.47).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrlo selektivnoj stazi, na kojoj su samo dvojica skijaša uspjela biti unutar jedne sekunde za Schwarzom, vodeći veleslalomaš svijeta Švicarac Marco Odermatt je bio sporiji za 58 stotinki od Austrijanca, dok je trećeplasirani Slovenac Žan Kranjec zaostao za 76 stotinki.

Od prvih 30 skijaša na startnoj listi do cilja nisu došla samo dvojica, Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde i Andorac Joan Verdu.

Na startnoj listi u prvoj vožnji je ukupno 100 skijaša, a među preostalima su još dvojica hrvatskih predstavnika: Tvrtko Ljutić s brojem 60 i Leon Nikić s brojem 66.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak druge vožnje je predviđen za 13.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.