Senzacija iz Gradskog vrta: Na klupi Osijeka legenda talijanskog nogometa – Christian Panucci?!

Foto: Snimka zaslona

Sportska senzacija stiže iz Osijeka. Naime, poslije otkaza koji je dobio Dino Skender Osijek traži novog trenera, navodno su ga i pronašli, i to ne bilo koga. Na klupu kluba iz Gradskog vrata mogao bi sjesti 46-godišnji velikan talijanskog nogometa Christian Panucci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvobitna želja Osječana bio je donedavni trener Rijeke, Igor Bišćan, međutim, talentirani trener zatražio je predah od dvadesetak dana kako bi si posložio stvari u glavi nakon problema koje je navodno doživljavao trenirajući Rijeku, s kojom je osvojio i Hrvatski kup prošle sezone. Želja Igora Bišćana je sjesti na klupu mlade reprezentacije Hrvatske.

Nakon što ga je odbio Bišćan predsjednik Osijeka Ivan Meštrović, okrenuo se novim opcijama, jedna od njih je i Panucci. Bio bi to, ako ništa drugo, dobar marketinški potez, naime, Panucci je velika igračka, a ne trenerska, legenda talijanskog nogometa, a igrao je za talijansku reprezentaciju na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine kada je Hrvatska pobijedila tu Italiju 2:1 golovima Olića i Rapaića.

Recimo isto tako kako bi to bio prvi Talijan na klupi Osijeka u povijesti, ali i drugi talijanski trener u povijesti HNL-a. Prvi je bio Hajdukov Edoardo Reja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Panuccijeva priča po jednoj stvari doista je jedinstvena. Na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. bio je kapetan talijanske reprezentacije. Nakon što se ozlijedio odlučio se vratiti u Italiju kako bi što prije krenuo s oporavkom. Kupio je kartu za let iz New Yorka preko Pariza do Milana. No prtljaga nu je zagubljena u Atlanti, piše portal 24 sata.

”Ako hoćete, imamo jedan let iza, ide izravno za Milan”, objasnili su mu u zračnoj luci.

Panucci se premišljao i odlučio se za sljedeći let. Njegov Boeing 747 “TWA flight 800”, kojim je trebao letjeti, srušio se u Atlanski ocean i poginulo je svih 230 putnika i članovi posade. Nitko nije preživio. Također, uz Panuccija se veže još jedna zanimljivost, a to je da je prvi Talijan koji je zaigrao u Real Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No za hrvatski nogomet trenutačno je zanimljivo nešto drugo, a to je da je Panucci kandidat za trenera Osijeka. Naime, nakon što je dvije godine bio izbornik Albanije, s kojom, ruku na srce, i nije napravio neki rezultat, ostao je bez posla. Kao izbornik Albanije u 15 utakmica imao je svega četiri pobjede. Pobijedio je Tursku u Turskoj 3-2, Lihtenštajn 2-0, Izrael 1-0 i Wales 1-0.

Prvi trenerski posao imao je u Palermu, u ožujku 2012., no dao je otkaz nakon samo mjesec dana. Potom je preuzeo Livorno gdje se zadržao 36 utakmica, pa otišao u Ternanu i vodio točno jednu utakmicu i nakon toga postao izbornikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.