Sevilla u finalu Europske lige (opet), igrat će protiv Rome

epa10637777 Roma’s head coach Jose Mourinho celebrates with his players after the UEFA Europa League semi final second leg soccer match between Bayer Leverkusen and AS Roma in Leverkusen, Germany, 18 May 2023. EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Momčadi Seville i Rome borit će se 31. svibnja na Puskas Areni u Budimpešti za naslov pobjednika nogometne Europske lige, što su Rimljani zaslužili odigravši 0-0 u uzvratu polufinala protiv Bayera u Leverkusenu, a Andalužani su u produžetku pred svojim navijačima svladali Juventus sa 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Rome su do svog prvog finala u Europskoj ligi stigli obranivši prednost od 1-0 u iz prvog dvoboja. Statistika je bila u potpunosti na strani njemačke momčadi, koja je imala čak 23 udarca prema vratima, šest unutar okvira, ali nijedna lopta nije završila u mreži.

Momčad Josea Mourinha je imala tek jedan udarac, a i taj je bio neprecizan.

Sevilla je spriječila talijansko finale u Budimpešti, iako je Juventus u 65. minuti bio blizu tom cilju, kad je Dušan Vlahović zatresao mrežu domaće momčadi na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan, samo dvije minute nakon što je ušao u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom trenutku je torinska momčad imala prednost od 2-1, uz onih 1-1 iz prve utakmice.

No, momčad Massimiliana Allegrija je u finalu bila svega šest minuta.

Jedino što je donekle pokvarilo ovu pobjedu Andalužana je nesmotreno zarađeno isključenje Marcosa Acune u 115. minuti, kad mu je nizozemski sudac Makkelie pokazao drugi žuti karton zbog zadržavanja igre pa Argentinac neće konkurirati za sastav na finalu protiv Rome 31. svibnja u Budimpešti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tamo će svakako biti nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je odigrao sve minute uzvratnog dvoboja i bio jedan od najboljih igrača Seville.

Rakitiću će ovo biti drugo finale sa Sevillom, s kojom je 2014. osvojio prvi od četiri naslova u Europskoj ligi i kao kapetan podignuo veliki pobjednički trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.