Shiffrin uzvratila kritičarima nakon novog razočaranja

Mikaela Shiffrin
epa07345516 Mikaela Shiffrin of the USA speaks during a press conference after winning the women's Super G race at the FIS Alpine Skiing World Championships in Are, Sweden, 05 February 2019. EPA/CHRISTIAN BRUNA

Švicarka Michelle Gisin obranila je naslov pobjednice u olimpijskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. Slavila je ispred sunarodnjakinje Wendy Holdener i Talijanke Federice Brignone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slalomsku utrku nije završilo devet skijašica, a među njima i Amerikanka Mikaela Shiffrin koja je u Pekingu ostala bez medalje i u slalomu i u veleslalomu.

Amerikanka je u karijeri ostvarila čak 73 pobjede u Svjetskom kupu, pri čemu 47 u slalomu, u Sočiju je osvojila olimpijsko zlato u slalomu, a četiri godine poslije u Pjongčangu i zlato u veleslalomu, no u Pekingu nije imala sreće. Vodeća skijašica u Svjetskom kupu veoma emotivno proživljava ovu krizu, a nakon neuspjeha u kombinaciji uzvratila je kritičarima s društvenih mreža.

– Pa djeco… hranite ih čime ih želite nahraniti. Samosažaljenje, tuga… neka vas purani sruše, napisala je 26-godišnja skijašica na društvenim mrežama. – Uvijek će biti purana. Ili ustani. Opet. Opet. Opet. Opet. Opet. Opet. Opet. Ustani jer možeš, jer voliš to što radiš kada nije zaraženo ljudima koji iskazuju očitu mržnju prema tebi. Samo ustani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nizu objava Shiffrin je svojim pratiteljima pokazala dio komentara koje je dobivala tijekom ZOI, a uključuju izraz “gubitnica”, “glupa plavuša” i “gušilica”, kao i “ne mogu čekati da završiš kako ne bismo više morali gledati tvoj gubitnički izraz lica.”
Nakon popisa komentara, Shiffrin je nastavila: – Nije uvijek lako, ali također neuspjeh ne znači kraj svijeta. Neuspjeh dvaput. Neuspjeh pet puta. Na Olimpijskim igrama. Zašto se stalno vraćam? Vraćam se jer je tih prvih 9 okreta danas bilo spektakularno, stvarno raj. To je mjesto gdje trebam biti…

Shiffrin planira skijati u ekipnom natjecanju na završnoj alpskoj utrci u Pekingu. To joj je posljednja prilika za medalju.

– I tvrdoglava sam, napisala je Shiffrin. – Dakle, idemo sutra na neki timski trening, a onda na završnu alpsku utrku ovih Olimpijskih igara u subot, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.