Sigurdsson: Igrači se trebaju pogledati u ogledalo

Foto: fah

U dvoboju zadnjeg kola Gjensidige kupa u Oslu hrvatski rukometaši su izgubili od svjetskih prvaka Danaca s 22-37 (6-16).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Imali smo nevjerojatne probleme u napadu, nismo imale snage i brzine. Dodavanja su bila loša, nismo dobili dobre šanse, a kad smo ih dobili, promašili smo. Prvo poluvrijeme je bilo užasno u napadu, obrana i vratari su bili dobri kad smo se vratili, ali zatim su zabijali puno iz kontre. Drugo poluvrijeme 7 na 6 je bilo bolje, ali mi se ne sviđa. Trebali smo se dovesti u određenu situaciju, ali ukupno, veoma razočaravajuće. Fizički nismo spremni za ovakve utakmice, protiv Norveške i Danske bilo je puno trčanja i snage, a nismo spremni za to, rekao je nakon utakmice izbornik Dagur Sigurdsson te dodao:

– Svi igrači trebaju pogledati sebe, trenirat ćemo jako na ljeto, ali priprema počinje sad. Imamo još puno posla. Vjerujem da igrači ne žele proživjeti još jednu ovakvu utakmicu, trebaju se pogledali u ogledalo i napraviti korak koji trebamo da igramo pet utakmica u devet dana na Olimpijskim igrama, kako bi bili u puno boljoj formi.

> Potpuni raspad rukometaša, Danci deklasirali Hrvatsku

Igrači su bili razočarani i prihvatili izbornikovu kritiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Stvarno od početka do kraja su nas izdominirali, nismo imali rješenja. Dotukli su nas još više od Norvežana, nismo imali rješenja u napadu, šest golova u poluvremenu – katastrofa. Moramo se uozbiljiti i pogledati u ogledalo, vidjeti da nismo pravi i poraditi na svemu tome, rekao je Luka Lovre Klarica.

– Danci su nam pokazali lekciju, kako treba igrati i trčati. Nismo bili na nivou i zasluženo pobijedili. Mi moramo gledati sebe. Izbornik je svlačionici imao govor koji je svaki igrač prihvatio i shvatio što nas čeka na ljeto. Ovakvkom energijom i fizičkom spremom nije moguće. Pripreme kreću od sutra, svatko kreće od sebe, moramo se pogledati u ogledalo, gdje su pogreške i gdje napredovati. Ako svi to prihvatimo, i odradimo svoj posao, možemo puno toga napraviti. Nadam se da na ljeto više neće biti tako, dodao je Mario Šoštarić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.