Šimić: U finalu se možemo svemu nadati iako sam svoje ciljeve već ispunila

Foto: fah

Hrvatska atletičarka Ana Šimić uspješno je odradila kvalifikacije skoka u vis na Europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu izborivši plasman u subotnje finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimić je na zaletište izlazila triput i iz prvog pokušaja preskočila sve tri visine (181, 186 i 190 cm) te je podijelila prvo mjesto s aktualnom olimpijskom pobjedicom i europskom prvakinjom na otvorenom 37-godišnjom Španjolkom Ruth Beitiom.

“Bilo je opušteno, nisam imala nikakvog pritiska i dobro sam se osjećala. Nakon Balkanijade, uspjeli smo ovdje napraviti još jedan trening pa je i to možda bila moja prednost u odnosu na ostale djevojke,” kazala je Ana.

Kako je samo osam skakačica, od 21 koliko ih se našlo na startnoj listi, preskočilo 190 cm, kvalifikacije su prekinute, iako je norma bila postavljena na 193 cm, te će tih osam nastupiti u subotnjem finalu koje započinje u 16.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Finale je sutra i očekujem da ću isto ovako biti opuštena i bez nervoze. Ja sam svoje ciljeve već ispunila. Nadam se da ću se osjećati kao danas. Konkurencija nije prejaka, tako da se možemo nadati svemu,” kazala je Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.