Sin bivšeg kapetana Vatrenih potpisao za Dinamo

Foto: GNK Dinamo

Daroviti stoper Moreno Živković u svibnju će navršiti 19 godina, a već je punih 14 u Dinamu. Ovoga je tjedna potpisao višegodišnji ugovor s maksimirskim klubom, objavili su na svojim službenim stranicama ovu vijest Modri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jedan je Živković u plavom dresu blistao još u drevno doba Građanskog, drugi je ordinirao 1990-ih u počecima Prve HNL, a u povijesnom „timelineu“ purgerskoga kluba svoje je mjesto pronašao i treći prezimenjak koji bi uskoro mogao postati čvrsta armatura maksimirske obrane.

Izazove seniorskoga nogometa već je imao priliku nakratko osjetiti u Drugoj HNL zaigravši za Dinamo II kad ga je u prosincu 2020. godine, dakle još kao 16-godišnjaka, u sastav ubacio trener Ivan Prelec.

– Štoviše, dojmljiv je podatak da je u kompletnom aktualnom Dinamovu sustavu Živković drugi igrač s najduljim stažem, i to odmah iza kapetana udarnog sastava plavih i povijesnog rekordera po osvojenim trofejima, Arijana Ademija. Pritom računamo svih 250 registriranih igrača i u školi i u prvoj momčadi, hvale se Modri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ako treneri kažu da imam odlike vođe i ako su to u meni vidjeli, jako mi je drago i nadam se da je tako. Bio sam kapetan u gotovo svim uzrastima, i u zagićima, limačima, pionirima, kadetima… Jedino sam „preskočio“ juniore. Teško mi je govoriti o svojim karakteristikama, više volim da o tome sude drugi. Vjerujem u sebe, dobre su mi strane čitanje igre, postavljanje… I u svakom trenutku pružam podršku suigračima, poručuje Živković.

Za savjet mladi Dinamovac može uvijek pitati svog oca, bivšeg reprezentativca Borisa Živkovića koji je Vatrene u 18 navrata predvodio kao kapetan.

– Otac mi je puno pomagao po pitanju igre, pružao mi savjete. Nakon utakmice mi ukaže neke detalje koje je uočio u igri pa mi sugerira što bih i kako trebao eventualno popraviti. Uostalom, i ja mu sam kažem kad vidim da sam negdje griješio pa gledamo kako to ispraviti, dodao je Živković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.