Sinkovići pobjedom počeli nastup na Svjetskom prvenstvu

Foto: PR

U prvoj kvalifikacijskoj utrci Braća Sinković su rutinski odveslali od početka do kraja zauzevši prvo mjesto u svojoj skupini.  U cilj su ušli s vremenom 6:12.76 što je ujedno i najbrže vrijeme kvalifikacija. Drugi su bili Rumunji s vremenom 6:16.73, dok je treću poziciju zauzela posada Češke s vremenom 6:27.93. Braća Sinković osigurali su svoje mjesto u četvrtfinalu koje je na rasporedu u srijedu od 12:54 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iza nas je prva utrka. Zadovoljni smo, na startu smo se izdvojili i kontrolirali utrku do kraja . Naravno, nikad nije lagano, ali smo s ovom prvom utrkom pokrenuli motore za sve sljedeće utrke koje nas čekaju.” – rekao je Valent Sinković.

“Start je bio dobar, veslanje kroz utrku je bilo dobro, mislim da smo mogli još više otići na početku ali treba ostaviti nešto i za ostale utrke.” – rekao je Martin Sinković

Braća Lončarić s vremenom 6:34.49 zauzeli su treće mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini te će kroz repasaž pokušati izboriti polufinale. Prvo mjesto zauzeli su Rumunji 6:27.74, a drugi su bili Amerikanci s vremenom 6:31.35. Repasaž je na rasporedu sutra u 16:19 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra će prvu utrku veslati i sestre Jurković koje nastupaju u 10:08 sati u disciplini dvojac bez kormilara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.