Sinquefield kup: Fabiano Caruana prešao u vodstvo

Foto: Thinkstock

U 6. kolu tradicionalnog “Sinquefield kupa“, na kojem sudjeluje 10 igrača s vrha svjetske rejting-liste predvođenih aktualnim svjetskim prvakom Magnusom Carlsenom i njegovim izazivačem Fabianom Caruanom, po četvrti puta odlučena je samo jedna partija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Caruana je energičnim pješačkim nastupom na daminu krilu doveo Rusa Sergeja Karjakina u težak položaj i onda munjevito iskoristio jednu njegovu grešku.

Carlsen je pokušao žrtvom dviju figura za topa i pješaka preuzeti inicijativu protiv Alexandera Griščuka, ali je Rus ispravno reagirao i ponavljanjem pozicije osigurao pola boda. Remijem su završene i preostale tri partije, pri čemu se “proslavio“ Amerikanac Hikaru Nakamura koji je ispustio jednostavan dobitak u topovskoj završnici protiv Armenca Levona Aroniana.

Rezultati 6. kola:Nakamura-Aronian remi, Mamedjarov-Vachier Lagrave remi, Caruana-Karjakin remi, Griščuk-Carlsen remi, So-Anand remi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak poslije 6. kola: Caruana 4 boda, Griščuk, Carlsen, Mamedjarov i Aronian po 3,5, Vachier-Lagrave i Anand po 3, So 2,5, Nakamura 2 i Karjakin 1,5 bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.