‘Sinquefield kupa’: Kolo remija

Foto: Thinkstock

U 5. kolu tradicionalnog, 6. “Sinquefield kupa” na kojem sudjeluje deset igrača s vrha svjetske rejting-liste predvođenih aktualnim svjetskim prvakom Magnusom Carlsenom i njegovim izazivačem Fabianom Caruanom sve partije završene su podjelom boda, pa se poredak ni najmanje nije promijenio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carlsen je pokušao stvaranjem udaljenog slobodnog pješaka i zamjenom dame za dva topa slomiti otpor Amerikanca Wesleya Soa, ali je ovaj lako održao poziciju neprekidnim prijetnjama vječnim šahom.

Francuz Maxime Vachier-Lagrave je održavanjem simetrične pješačke strukture lako remizirao u lovačkoj završnici protiv Caruane, a niti u preostale tri partije nije bilo ni najmanjih uzbuđenja. Po monotoniji događanja bilo je to potpuno nezanimljivo kolo, koje bi iz turnirske sale moglo otjerati i najupornije ljubitelje drevne igre.

Rezultati 5. kola:
Aronian-Anand remi, Carlsen-So remi, Karjakin-Griščuk remi, Vachier Lagrave-Caruana remi, Nakamura-Mamedjarov remi.
Poredak poslije 5. kola:
Caruana, Mamedjarov, Aronian, Griščuk i Carlsen po 3 boda, Vachier-Lagrave i Anand po 2,5, So 2, Nakamura i Karjakin po 1,5 bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.