Sjajne sestre Jurković zauzele 6. mjesto u finalu

Foto: Facebook

U finalnoj utrci dvojca bez kormilara na Svjetskom veslačkom prvenstvu u češkim Račicama sestre Ivana i Josipa Jurković zauzele su šesto mjesto s vremenom 7:18.87 minuta, što je povijesni uspjeh za hrvatsko veslanje u ženskoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već sam ulazak u finale Svjetskog prvenstva za sestre blizanke bio je velika stvar, ogroman je to uspjeh i za žensko veslanje u Hrvatskoj.

U finalu su bile u društvu s elitom dvojca bez kormilara i na kraju zauzele šesto mjesto.

Zlato su odnijele sjajne Novozelanđanke, olimpijske pobjednice i dvostruke svjetske prvakinje, Grace Prendergast i Kerri Williams koje su u drugoj četvrtini utrke preuzele kontrolu i odjurile do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srebro su uzele Nizozemke Ymkje Clevering i Veronique Meester, a bronca ide u SAD za Madeleine Wanamaker i Claire Collins.

– Završile smo naše prvo veliko seniorsko finale i ovo je bila jako dobra lekcija za dalje. Utrka je prošla jako dobro, dali smo stvarno sve od sebe. Skidamo kapu ovim curama, ali za par godina su naše! Ako ne dogodine, onda ćemo im do Pariza pokazati što možemo, rekla je Ivana Jurković, a njena sestra blizanka Josipa je kazala:

– Zahvalila bih se svima koji su bili uz nas, maloj skupini ljudi koje imamo oko sebe. Puno im hvala na podršci i motivaciji, puno nam to znači pogotovo meni koja sam pet mjeseci od operacije u finalu Svjetskog prvenstva. Dokazali smo da se možemo natjecati sa starijima, a dogodine je naša godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U muškoj konkurenciji dvojca bez kormilara, braća Lončarić u C finalu zauzeli su drugo mjesto s vremenom 6:41.52 minuta, što je ukupno 14. mjesto na Svjetskom prvenstvu. Brži od njih bili su jedino Švicarci koji su u cilj ušli s vremenom 6:40.48.

– Odlična utrka, odrađena maksimalno, ali Švicarci su ipak bili bolji za jednu sekundu. Dali smo sve od sebe, kasnije mi nije bilo baš dobro, ali to je pozitivna stvar jer vidimo da nam ovo znači, rekao je Patrik Lončarić.

Istaknimo kaku su jučer u polufinalnoj utrci Svjetskog prvenstva Martin i Valent Sinković zauzeli treće mjesto i osigurali svoj nastup u Finalu A, ali su prekinuli niz bez izgubljene utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale je na rasporedu u nedjelju, a prijenos pratite od 13.25 na Drugom programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.