Kovačić: Pokazali smo karakter u Ligi nacija

Foto: snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra od 20.45 sati igra posljednju utakmicu grupne faze Lige nacija protiv Austrije u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska vodi u skupini s 10 bodova i s pobjedom je sigurna u plasman na Final Four Lige nacija bez obzira na rezultat utakmice Danske i Francuske. Također, Hrvatska će igrati na završnom turniru i ukoliko Danska ne pobijedi Francusku. Danska ima 9 bodova, Francuska 5, a Austrija 4 boda.

Dvoboj su na konferenciji za medije najavili izbornik Zlatko Dalić i igrač Mateo Kovačić koji je rođen u Austriji.

– Rođen sam tu i odrastao, prvi dani su mi bili u Austriji, puno su mi dali. Obitelj mi i dalje živi ovdje. Za mene posebna utakmica, drago mi je da se mogu vratiti ovdje gdje sam odrastao. Lijep osjećaj za mene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se na početak Lige nacija i iznenađujući poraz od Austrije u Osijeku.

– Krenuli smo jako loše s tim porazom, nismo to očekivali. Krenuli smo dobro u utakmicu, no ne znamo što se dogodilo poslije, ali kasnije smo pokazali karakter. Sutra imamo tešku utakmicu, moramo odigrati našu igru i pobijediti te ostati pri vrhu.

Očekivanja uoči Svjetskog prvenstva stalno se mijenjaju kod navijača, kao i njihova kritike, odnosno pohvale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Navikli smo na to. Nakon katastrofalne utakmice treba kritizirati, ali nakon dobre treba pohvaliti. Važno je pronaći sredinu. Nije lako kad igramo loše i kritizira se, ali to je nogomet i sport. Mi smo tu da sljedeću utakmicu budemo bolji. Igramo dobar i kvalitetan nogomet u Ligi nacija i tako trebamo nastaviti, kazao je Kovačić.

Liga nacija je često kritizirana, ali sada je nekako svima “sjela”.

– Super je kad smo prvi u utakmici i sve ide odlično. Puno je utakmica, a sad pogotovo do Svjetskog se igra i u međutjednu. Volimo igrati za reprezentaciju, a sad kad je rezultat je dobar je lijepo. Imamo priliku za Final Four i sutra smo da to i potvrdimo, zaključio je hrvatski veznjak, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.