Dalić uoči Austrije: Bit će promjena u sastavu

Foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju u Beču protiv Austrije igra posljednju utakmicu u skupini 1 elitnog razreda Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što ih pobjeda vodi na Final Four, Vatreni u dvoboju s Austrijancima imaju i dodatni motiv – uzvratiti im za težak poraz 0:3 u Osijeku na otvaranju Lige nacija. Susret je najavio izbornik Zlatko Dalić.

Odlazak na Final Four bio bi sjajan poticaj prije Svjetskog prvenstva u Kataru.

– Imamo veliku šansu koju smo sami izborili, a najvažnije je da mi sami o sebi odlučujemo i ne ovisimo o nikome drugome, ali taj posao moramo i odraditi. Sutra nas očekuje teška utakmica i pokušat ćemo je dobiti. Lijepo bi bilo ovaj ciklus Lige nacija završiti dobrim rezultatom i pobjedom prije Svjetskog prvenstva, ali i da se desi nešto drugo neće nas puno poremetiti jer mi se moramo spremati za SP. Mislim da smo na dobrom putu, rekao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastav u odnosu na Dansku?

– Bit će promjena u sastavu. Naš prvi i osnovni cilj je plasirati se na Final Four, a drugi je da isprobamo neke igrače, jer poslije ovog više nema prijateljskih utakmica. Napravit ćemo neke promjene u zadnjem redu i fazi napada. Erlić se vratio treninzima, vidjet ćemo koliko je pametno koristiti ga sutra, nije ga bilo četiri tjedna, moramo paziti da ne bude novih ozljeda. Šutalo je dobio udarac u gležanj, vidjet ćemo. Promjena će svakako biti i osvježit ćemo ekipu.

– Imamo na popisu četiri napadača – Kramarić, Livaja, Petković, Budimir. Moramo tražiti rješenje, treba nam robustan napadač, koji radi agresiju, ovisi o tome što želimo igrati. Vjerujem da će netko od njih dobiti svoju šansu.

Hrvatska je korak do polufinala Lige nacija, stvorila se velika euforija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne smije nas ništa zavarati. Moramo ostati skromni, na nogama, mi smo pokazali kvalitetu i dobru igru, ali to nas ne smije zavarati. Moramo biti još bolji i kvalitetniji, imamo širinu i igrače koji to mogu. Sve ću napraviti da to smirim, toga ne smije biti, ne smijemo si dopustiti luksuz opuštanja, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.