Sjajni Harry Kane hat-trickom srušio ‘Lisice’

U 30. kolu Premier lige u subotu Tottenham je na domaćem terenu pobijedio Leicester s 4-3, uz hat-trick Harryja Kanea koji je zasjeo na  prvo mjesto liste strijelaca s 19 pogodaka. Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić ostao je na klupi posljednjeplasiranog Leicestera svih 90 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham je nakon 13 minuta vodio 2-0, a oba gola postigao je Harry Kane. No pogocima Vardyja u 38. i Morgana u 50. minuti Leicester uspijeva izjednačiti rezultat na 2-2, da bi Harry Kane u 64. minuti iz kaznenog udarca ponovno doveo Spurse u vodstvo. Pobjeda Tottenhama osigurana je u 85. minuti nakon autogola Jeffreyja Schluppa.

BRITAIN SOCCER ENGLISH PREMIER LEAGUE
Arsenal je upisao šestu uzastopnu pobjedu, svladavši Newcastle 2-1, te je ostao na trećem mjestu s bodom manje od Manchester Cityja. Dvostruki strijelac za Arsenal bio je Olivier Giroud (24, 28), dok je za Svrake pogodio Sissoko u 48. minuti.

Manchester City pobijedio je West Bromwich Albion s 3-0, a strijelci za City bili su Bony (27), Fernando (40) i Silva (77). Uvjerljivoj pobjedi Manchester Cityja doprinio je i branič WBA McAuley koji je već u drugoj minuti zaradio direktan crveni karton te tako ostavio svoju momčad na cjedilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRITAIN SOCCER ENGLISH PREMIER LEAGUE
Stoke je na svom terenu poražen od strane Crystal Palacea s 2-1. Mame Biram Diouf doveo je domaćina u vodstvo u 14. minuti nakon slobodnog udarca Charliea Adama, no Palace se vratio u igru u 41. minuti nakon što je vratar Asmir Begović napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru. Siguran izvođač s bijele točke bio je Glenn Murray. Pobjedu gostima donio je Wilfried Zaha, bivši igrač Manchester Uniteda pogodio je u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela na asistenciju Murraya.

Southampton je došao do 16. prvenstvene pobjede u 30. kolu Premier lige. Ovog puta žrtva na St. Mary’su bio je Burnley, koji je prošlog vikenda iznenadio Manchester City. Protiv Svetaca nisu imali snage za nešto slično te su se vratili kući bez bodova. Nova tri boda momčadi trenera Koemana donijeli su Shane Long pogotkom u 37. minuti i gostujući stoper Shackell koji je postigao autogol u 58. minuti.

Iako se dobro drži kad je u pitanju borba za ostanak u ligi, Aston Villa je u ovom kolu ostala bez bodova na svom terenu. U dosta korektnoj utakmici (nije bio niti jedan žuti karton op.a.), sa svega 20 udaraca prema jednim i drugim vratima, bolje su se snašli gosti koji su do tri boda došli preko Gomisa u 87. minuti utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 30. kola Premier lige West Ham je pred svojim navijačima svladao Sunderland s 1-0 golom Diafre Sakha u 88. minuti i time je prekinuo niz od sedam prvenstvenih utakmica bez pobjede. Posljednju pobjedu Čekićari su ostvarili u 22. kolu, prije dva mjeseca, protiv Hulla (3-0).

U nedjelju u najvećem engleskom derbiju Liverpool dočekuje Manchester United, dok vodeći Chelsea gostuje kod Hulla, a Everton gostuje kod QPR-a našeg Nike Kranjčara.

Premier liga, 30. kolo:
Manchester City – WBA 3:0
Aston Villa – Swansea 0:1
Southampton – Burnley 2:0
Tottenham – Leicester 4:3
Newcastle – Arsenal 1:2
Stoke – Crystal Palace 1:2
West Ham – Sunderland 1:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.