Sjajni Usain Bolt impresivan i na Olimpijskim igrama u Riju

Foto: fah

Dvostruki olimpijski pobjednik na 100 metara, Jamajčanin Usain Bolt suvereno se pasirao u finale ove discipline u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolt je pobijedio u svojoj polufinalnoj skupini s vremenom 9.86 sekundi uz veliko usporavanje u završnici. Bez obzira što je praktički stao u posljednjih pet metara, Bolt je trčao svoj najbolji rezultat ove sezone, a bio je šest stotinki brži od drugog Kanađanina Andrea De Grassea, dok je De Grasse bio brži od svih trkača u preostale dvije polufinalne skupine.

Pobjednik prve skupine bio je Francuz Jimmy Vicaut sa 9.95, a posljednje Amerikanac Justin Gatlin sa 9.94.

Uz spomenutu četvorku, u velikom finalu koji je na programu u 3.25 sati po hrvatskom vremenu, trčat će još Jamajčanin Yohan Blake, Amerikanac, Bjelokošćanin Ben Youssef Meite i Južnoafrikanac Akani Simbine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.