Sjajno osvježenje u reprezentaciji: Ostavio sam Sloveniju jer me za Hrvatsku veže i srce i krv

Foto: snimka zaslona

Mario Šoštarić pravo je osvježenje u hrvatskoj reprezentaciji. Uz Filipa Glavaša nastavlja tradiciju odličnih desnih krila u reprezentaciji. Jedan od najboljih strijelaca Lige prvaka, ubojito desno krilo, oduševio je u premijernom nastupu za Hrvatsku na velikim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šoštarić je u pobjedi Hrvatske nad Španjolskom s 39:29, zabio osam golova i to bez promašaja. Trčao je kontre, skakao s krila, pucao sedmerce. Dugo je godina Mario nosio slovenski dres, zadnji put na velikom natjecanju na Europskom prvenstvu 2020. godine, gdje su Slovenci bili četvrti, Hrvatska srebrna. Janc i Marguč bili su možda prejaka konkurencija. “Još sam u drugom mjesecu prošle godine dobio poziv HRS-a, pitali su me imam li želju igrati za Hrvatsku, a ja nisam razmišljao ni sekunde”, rekao je Mario, piše 24 sata.

“Priču sa Slovenijom završio sam prije toga jer nisam dobivao ono što sam želio ni bio dio tog projekta kako sam htio, a znam da sam mogao. No, moja je velika želja i sportski motiv bio da igram za Hrvatsku, moja je cijela obitelj iz Hrvatske i smatramo se Hrvatima. Majka i pokojni otac su iz sela pokraj Slunja, brat se rodio u Karlovcu, a budući da su se odselili 1987. u Sloveniju, ja sam se rodio ondje. Sva moja rodbina i dalje živi u Hrvatskoj, učinit ću ih sada sve ponosima”, poručio je ovaj sjajan rukometaš.

‘Rano sam ostao bez oca’ 

“Budući da sam rano ostao bez oca, to je jedini razlog zašto se nismo vratili u Hrvatsku, za koju me veže i srce i krv. To je moja država i država moje obitelji. Razgovarali smo kad su saznali da mi HRS rješava hrvatsku putovnicu. Zvao me predsjednik saveza i želio je da ostanem, ali ja sam rekao da želim igrati za Hrvatsku”, poručio je Mario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idi za onim što ti srce kaže’, rekli su mi i sadašnji izbornik Zorman i predsjednik. “Pitao me kakve su mi želje, motivacija. Rekao sam mu da su mi najveće moguće, da želim dokazati da mogu igrati i za Hrvatsku, onako kako igram za klub, mislim jako dobro. Dok me ruge i noge drže, spreman sam igrati za Hrvatsku. Netko će reći u malo kasnijim godinama, ali to nema veze”, izjavio je Mario. Što se tiče privatnog života za sebe kaže da je obiteljski čovjek. Ima suprugu, kćer i sina i oni su mu na prvom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.