Skočić više nije izbornik U-21 reprezentacije

Foto: Drago Sopta/HNS

Izbornik hrvatskih nogometaša do 21 godine Dragan Skočić i Hrvatski nogometni savez sporazumno su raskinuli suradnju, objavio je HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zahvaljujemo Draganu Skočiću na trudu koji je uložio kao izbornik mlade reprezentacije. Složili smo se da je u ovom trenutku najbolje dogovoriti završetak suradnje te mu želimo puno sreće i uspjeha u budućim profesionalnim izazovima, izjavio je u priopćenju predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Skočić je na mjesto izbornika mlade reprezentacije stigao u travnju 2023. te vodio momčad do 21 godine na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu, kao i u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za EP 2025.

Dogovor o sporazumnom raskidu suradnje potvrdio je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, koji će donijeti i odluku o imenovanju novog izbornika, priopćili su iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj mladoj reprezentaciji ostale su još četiri utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2025. u rujnu i listopadu ove godine. U rujnu će mladi Vatreni ugostiti Farske Otoke (5.9.) i Portugal (10.9.), dok će listopadu biti domaćini Andori (11.10.) i Grčkoj (15.10.).

Hrvatska je trenutačno na trećem mjestu u skupini sa 13 bodova iz šest nastupa, iza Portugala koji ima 18 bodova iz sedam utakmica te Grčke sa 14 bodova iz osam dvoboja.

Devet pobjednika skupina i tri najbolje drugoplasirane momčadi će izboriti izravan plasman na Europsko prvenstvo u Slovačkoj, dok će preostalih šest drugoplasiranih reprezentacija razigravati za još tri upražnjena mjesta u ždrijebu završnog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.