Slaven Bilić: Igrat ćemo bolje nego protiv Arsenala i Tottenhama

Menadžer Liverpoola ima nekoliko problema uoči utakmice šesnaestine finala Europa lige, gdje dočekuju vodeću momčad Turske, Bešiktaš. Brendan Rodgers neće imati lak posao jer je momčad Slavena Bilića zasad ne poražena u ovom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan “Redsa” Steven Gerrard ipak neće moći nastupiti zbog ozljede gležnja, koju je zaradio u utakmici protiv Tottenhama. Osim Gerrarda, na terenu neće biti ni Lazara Markovića koji odrađuje suspenziju od četiri utakmice zbog crvenog kartona. Ta dva izostanka Rodgers bi još nekako i prebolio, ali ako bude morao sastaviti momčad bez Raheema Sterlinga, tada će Liverpool biti uistinu oslabljen. Ponajbolji igrač Liverpoola ove sezone ima problema s gležnjem, njegov nastup je pod velikim upitnikom.

BRITAIN SOCCER ENGLISH PREMIER LEAGUE
“Ovo je vrlo prestižan turnir za mene. Liverpool je osvojio UEFA kup s Gerardom Houllierom, a ovo natjecanje je zapravo isto. U njemu ima dosta jakih momčadi, no mi ga svejedno želimo osvojiti. Sad smo u fazi natjecanja gdje je mentalitet drugačiji i gdje su utakmice teže, no naš cilj je otići s prednošću u Tursku. Nema razloga zašto u tome ne bismo uspjeli, gledajući u kakvoj smo formi u zadnje vrijeme” – rekao je u najavi utakmice menadžer Liverpoola, Brendan Rodgers.

Bešiktaš po treći put dolazi u Englesku ove sezone. Prvi put su gostovali kod Arsenala u sklopu kvalifikacija za Ligu prvaka, gdje su poraženi s 1:0, iako su na terenu ostavili jako dobar dojam protiv Topnika. Možda bi istanbulski Orlovi uspjeli učiniti nešto više da je njihov trener Slaven Bilić bio s njima na klupi, no nije. UEFA ga je kaznila zabranom vođenja jedne utakmice zbog incidenta u prvom susretu s Arsenalom u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dolazak na englesko tlo bio je u utakmici protiv Tottenhama u grupnoj fazi Europa lige. Tada je Bilić bio na klupi, a Orlovi su s Pijetlovima (Spursi) odigrali 1:1. Strijelac za konačnih 1:1 bio je Demba Ba iz penala u 89. minuti utakmice. U Istanbulu je Bešiktaš savladao Tottenham s 1:0, pogotkom Tosuna u 59. minuti. Treći dolazak u “kolijevku nogometa” najavio je naš stručnjak i jasno je poručio što očekuje:

“Igrat ćemo bolje nego li smo igrali protiv Tottenhama i Arsenala. Moramo odigrati čak i bolje od toga ako želimo doći do rezultata u prvoj utakmici protiv Liverpoola.”

Bilić je breme favorita odmah prebacio na stranu Liverpoola, što je i logično, jer igra se na Anfieldu, a tamo je malo koja momčad “favorit” osim Liverpoola. No na taj način iskusni Bilić olakšao je pritisak svojih igrača, te će rasterećeniji moći odigrati daleko bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Besiktas
“Oni su definitivno favoriti na papiru u ovoj utakmici. Oni su Liverpool i ponovo su se vratili na staze stare slave. Potrošili su preko 150 milijuna funti prolog ljeta i igraju jako dobro. Osjećamo lagani pritisak, ali na vrhu smo u domaćem prvenstvu, tako da je pritisak normalan. Nikako nije negativan nego pozitivan” – izjavio je Bilić uoči večerašnjeg susreta.

“Mi smo igrali jako dobro protiv Arsenala i Tottenhama u sve četiri utakmice, znači da se možemo nositi s takvim momčadima. Imali smo dosta uspjeha u grupnoj fazi, dok Liverpool nije briljirao u Ligi prvaka, pogotovo protiv Basela i Ludogoreca” – zaključio je svoje izlaganje Slaven Bilić, kojeg su između ostalog engleski mediji najviše ispitivali oko trenerskog angažmana na Otoku, no naš stručnjak nije tome pridavao previše pozornosti, jer kako i sam kaže, isključivo je koncentriran na Bešiktaš.

Europa liga, 1/16 finala, Anfield, 21.05:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool: Mignolet; Can, Skrtel, Sakho; Ibe, Henderson, Allen, Moreno; Sterling, Coutinho; Sturridge

Bešiktaš: Cenk; Serdar, Franco, Ersan, Motta; Kavlak, Hutchinson; Tore, Sosa, Olcay; Demba Ba

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.