Slovački mediji o Vatrenima uoči susreta u Trnavi: ‘Ponos svih Hrvata pretrpio je goleme gubitke’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra, u petak, od 20:45, u Trnavi protiv Slovačke igra kvalifikacijsku utakmicu 5. kola za Europsko prvenstvo. Uoči puta u Slovačku izbornik Zlatko Dalić najavio je pobjedu, no, pobjedu je najavio i kapetan slovačke reprezentacije Marek Hamšik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objektivni problemi…

Nažalost, na početku kvalifikacija hrvatska reprezentacija nije pokazala formu kakvu smo vidjeli prije godinu dana u Rusiji, puno je problema s ozljedama, otkazima, neki su se, nažalost, oprostili od vatrenog dresa, poput Marija Mandžukića.  Iako izbornik tvrdi kako je atmosfera u momčadi generalno gledajući dobra neki mediji tvrde suprotno, a kao primjer navode Antu Rebića koji se u srijedu navodno uvrijedio u mix-zoni nakon zadirkivanja Marcela Brozovića i Ivana Perišića te je zbog toga otišao usred intervjua.

Foto: Snimka zaslona

O stanju u hrvatskoj reprezentaciju pišu i slovački mediji, poput portala Šport.sk, koji je Vatrenima poklonio veliku pažnju, nazivajući hrvatsku reprezentaciju ”ponosom svih Hrvata”, što zapravo Vatreni i jesu, dokazao je to i doček Vatrenima nakon povratka sa SP-a prošlog ljeta.  Samo u Zagrebu preko pola milijuna Hrvata dočekalo je Dalića i Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponos svih Hrvata, njihova reprezentacija, pretrpjela je goleme gubitke. Ostala je na samo deset osvajača srebra u Rusiji, a ozljedom Matea Kovačića i odustajanjem Ivana Rakitića upala je u velike probleme. Nema više one čvrste obrane sa Svjetskog prvenstva. Dejan Lovren imao je zanimljivo ljeto, a za Liverpool ove sezone nije odigrao ni minute, Mitrović se vratio nakon ozljede, Barišić ne igra koliko bi trebao i svima je jasno da je obrana najslabija karika hrvatske momčadi”, navodi se u tekstu, u kojem se novinar posvetio i hrvatskom veznom redu, kao i slučaju Duje Ćalete-Cara.

Osovina Modrić – Rakitić…

“Baza svih uspjeha te velike reprezentacije bila je osovina Modrić – Rakitić. No Rakitića nema, Kovačić je ozlijeđen, tako da će baš sve pasti na leđa Luke Modrića. Što se tiče napada, Dinamove igrače Petkovića i Oršića pamtimo iz sudara Dinama i Spartaka i o njihovim kvalitetama ne treba posebno pričati. No oni će zajedno s Brekalom vjerojatno biti na klupi i glavni posao morat će odraditi Rebić i Perišić”, piše portal Šport.sk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić već zna prvih 11

Izbornik Zlatko Dalić uoči puta u Slovačku potvrdio je kako nema dileme glede prvog sastava za susret u Trnavi. Bez obzira na objektivne probleme Hrvatska je i u takvom stanju favorit, međutim, za pobjedu će trebati pokazati puno bolju igru nego u prve tri utakmice kvalifikacija. Iako smo pobijedili Wales u Osijeku nismo djelovali uvjerljivo, ni blizu vice prvaka svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.