Slovenci nadigrali Novozelanđane, ali prva u skupini je Hrvatska!

epa09322548 Luka Doncic of Slovenia in action during the FIBA Olympic Qualifying Tournament Men's Basketball final match beween Lithuania and Slovenia in Kaunas, Lithuania, 04 July 2021. EPA/Toms Kalnins

Slovenska košarkaška reprezentacija nadigrala je Novi Zeland sa 104-78 (27-9, 19-30, 31-18, 27-21) i osigurala polufinale olimpijskog turnira u Pireju. Unatoč uvjerljivoj pobjedi, Slovenci su ipak s nedovoljnom koš-razlikom svladali Novozelanđane te će tako Hrvatska u polufinale kao pobjednik skupine A!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će tako u polufinalu igrati protiv drugoplasiranog iz skupine B u kojoj su Grčka, Dominikanska Republika i Egipat, a to će gotovo sigurno biti Dominikanska Republika.

Nakon uvjerljivog slavlja protiv Slovenije, te poraza od Novog Zelanda, hrvatska reprezentacija zakomplicirala je situaciju u skupini. Izabranici Josipa Sesara su i prije današnjeg ogleda osigurali plasman u polufinale, no konačan rezultat utakmice Slovenija – Novi Zeland određivao je raspored pozicija u skupini.

Hrvatskoj je za prvo mjesto u skupini trebala bilo koja pobjeda Slovenije do 28 razlike, dok bi u slučaju slavlja Novog Zelanda ili pobjede Slovenije s više od 28 razlike Hrvatska biti druga. Dodajmo i da je Sloveniji za prolazak trebala pobjeda od minimalno devet koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.