Šok za vaterpoliste: Hrvatska ostala bez polufinala Svjetskog prvenstva, ispala od Australije

Foto: fah

Hrvatski vaterpolisti nisu se plasirali u polufinale Svjetskog kupa u Berlinu nakon što su u petak u četvrtfinalu neočekivano izgubili od Australije sa 8-9 (1-1, 4-4, 2-2, 1-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska se je mučila protiv Australije cijeli susret. U trećoj četvrtini ukazala se nada da su “barakude” napokon pronašle recept za “morske pse”, jer je Hrvatska prvi puta imala dva gola prednosti (7-5).

No, Australci, koje vodi izbornik Elvis Fatović, nisu se obeshrabrili, već su uspjeli doći do preokreta i početkom posljednje četvrtine poveli su 8-7. Ni to nije “razdrmalo” hrvatske vaterpoliste, i dalje su “barakude” bile neučinkovite u napadu, nisu iskorištene tri prilike sa igračem više. Ipak, minutu i 14 sekundi prije kraja susreta Hrvatska napokon uspijeva realizirati igrača više, Josip Vrlić pogađa za izjednačenje 8-8.

No, uslijedio je novi šok, 59 sekundi prije kraja Joe Kayes zabija svoj treći pogodak na utakmici i donosi pobjedu Australiji. I tako je Elvis Fatović prvi puta kao izbornik Australije pobijedio svog sina Lorena, koji je zabio samo jedan gol iz pet pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Hrvatske najefikasniji je bio Josip Vrlić sa tri gola, Javier Garcia zabio je dva, a Loren Fatović, Luka Lončar i Anđelo Šetka po jedan. Reprezentaciju Australije predvodio je Joe Kayes sa tri pogotka, a Lachlan Edwards zabio je dva.

Naši vaterpolisti će igrati za poredak od 5. do 8. mjesta, dok će Australija u subotu u polufinalu igrati s pobjednikom susreta Njemačka – Južna Afrika, u kojem su Nijemci veliki favoriti.

Četvrtfinale:
Mađarska – SAD 10-8
Hrvatska – Australija 8-9
Srbija – Japan večeras
Njemačka – Južna Afrika večeras

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.