Sopić: Lagana utakmica po medijima, ali nije tako

Foto: fah

Rijeka svoju sezonu otvara u 2. pretkolu Europske lige protiv rumunjske ekipe Corvinul Honeduare u utakmici koja kreće u četvrtak u 19 sati po hrvatskom vremenu. Uoči polaska u Rumunjsku, novinarima su se obratili trener Željko Sopić i kapetan Rijeke Ivan Smolčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Na početku smo nove sezone, otvaramo ju protiv Corvinula u Rumunjskoj. Po medijima lagana utakmica, ali mislim da to baš nije tako. Riječ je o drugoligašu koji takav status ima samo zbog njihovih suludih pravila o privatnom vlasništvu u njihovoj ligi. Pobijedili su Paksi 4:0 u gostima, ali nemamo se što lagati, idemo tamo osigurati prolaz. To je jedino što se računa, rekao je Željko Sopić za uvod.

Rijeka je tijekom priprema imala problema s ozljedama Lindona Selahija, Tonija Fruka i Smolčića, ali njih troje bit će spremni za ogled u Rumunjskoj:

– Selahi trenira zadnjih tjedan dana, to je sve u redu, imamo samo problem s kime ćemo sve igrati, a s obzirom na širinu kadra, svaki igrač nam je bitan. Mi Hrvati mislimo da smo najbolji, najljepši, najzgodniji, ali pošto se igra uzvratna utakmica, nama će trebati svi igrači zdravi, rekao je Sopić pojasnivši da će neki igrači vjerojatno ostati u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Problem je Sopiću i dalje pozicija lijevog beka, gdje je ozlijeđen prošle sezone standardni Bruno Goda.

– Imamo velikih problema s pozicijom lijevog beka, pošto Goda još ne trenira i tu nam je samo Čabraja. Ja se samo nadam da će nam što više igrača moći pomoći, Bogojević može tu poziciju pokriti, kaže Sopić i dodaje oko novopridošlog Gabriela Rukavine.

– Rukavina je došao iz Dinama, s njima je trenirao prvih sedam dana, pa je onda individualno trenirao i trebat će mu vremena da dođe na pravu razinu.

U odnosu na prošlu sezonu u ekipi s Rujevice nema nekih prvotimaca, ponajprije reprezentativaca Pjace i Labrovića, ali Sopić vjeruje u ovu momčad koja i dalje računa na svoje najjače snage:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Promijenili smo neke stvari. Da ne ulazim u detalje, mislim da smo u odnosu na prošlu sezonu poletniji, mlađi, željni svega. Nedostaje nam iskustva, ali neću se žaliti ni na što, ovi dečku su spremni proći prvu prepreku, maksimalno vjerujem u njih. Dobro smo se pripremili i to ćemo probati prezentirati već u Rumunjskoj, rekao je strateg Riječana.

Sopić je bio zapitan i o karakteristikama rumunjske momčadi, koja je izbacila mađarski Paksi u prvom pretkolu EL, a prošle je sezone osvojila kup natjecanje:

– Imaju jako dobrog prvog napadača koji malo podsjeća na Petkovića koji se voli spuštati, brza krila, iskusnog kapetana lijevog beka koji je jako dobar igrač… Gledao sam obje njihove utakmice protiv Paksija i protiv FCSB u superkupu, radi se o jako dobroj momčadi kojoj, ako dozvoliš da se razmaše u polukontri i kontri, može napraviti puno problema. S druge strane mislim da se od prve minute moramo postaviti dominantno, držati posjed i pokušati realizirati prilike koje će nam se otvoriti, rekao je Sopić.

Oko pojačanja je i dalje sve otvoreno…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Svi ozbiljniji klubovi, koji imaju širok roster i otpuštaju klubove, to počinje tek od 10., 15. kolovoza. Aktivni smo na tržištu, tražimo imena koja će nam biti prava pojačanja i igrače koji nam mogu pomoći, a ne samo igrač više, mišljenja je zagrebački stručnjak na klupi Rijeke koji je bio još upitan oko pozicije prvog vratara:

– Rekao sam već da Zlomislić ima prednost 51:49 nad Posavcem, to je i zadržao tijekom priprema, zaslužio je to nakon dvije godine čekanja i svega što je napravio na pripremama, sad je sve ostalo na njemu, zaključio je Sopić.

Novi kapetan Rijeke je Ivan Smolčić, koji je drugi u obitelji koji je dobio tu čast nakon brata Hrvoja:

– Nikad nisam previše razmišljao o tome, bilo mi je bitno da budem u prvoj ekipi Rijeke kao senior. Kako je brat bio kapetan, imao sam i ja to u primislima i zahvaljujem se klubu na toj prilici, to ću probati opravdati na terenu, kaže popularni Smola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Igramo protiv nezgodne momčadi koja dobro koristi kontru i polukontru pa na to moramo biti spremni. Znamo da smo favoriti, tako se moramo postaviti jer idemo gore po pobjedu, rekao je Smolčić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.