Sopić: Nemamo širok kadar kao lani, ali potpuno vjerujem u ove dečke

Foto: fah

Nogometaši Rijeke u Austriji odrađuju pripreme za nadolazeću sezonu. Iz Schaldminga se za emisiju Pod stijenama Kantride javio trener Željko Sopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strateg Riječana kratko je komentirao i finale Eura u Njemačkoj te se osvrnuo na pripreme momčadi.

– Mislim da je po prikazanom Španjolska zasluženo osvojila naslov. Španjolska je realno pokazala najljepši nogomet i zasluženo su osvojili Euro, rekao je u uvodu Sopić.

Rijeka je u pripremnim utamicama pobijedila dvije slovenske momčadi (1:0, Koper, 7:1 Primorje) i jednu mađarsku (3:1, Nyiregyhaza Spartacus), a od njemačkog Karlsruhea je minimalno izgubila (0:1). Sezonu otvara 25. srpnja dvobojem drugog pretkola Europske lige, najvjerojatnije protiv rumunjskog Corvinula koji ima prednost od 4:0 iz prvog susreta 1. pretkola protiv mađarskog Paksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Moramo razumjeti da bilo koju pripremnu utakmicu moramo gledati kroz trenažni proces koji je bio dan ranije. Naravno da se za pripremne utakmice ne pripremamo, nego treniramo, baš jako i naš cilj je utakmica koja će biti 25. u Rumunjskoj.

Što se tiče zadnje pripremne utakmice, Sopić je zadovoljan jer je njegova momčad stvorila puno šansi.

– Drugo poluvrijeme smo dali riječkoj mladosti. S jedne strane zbog toga što nema nekoliko igrača zbog objektivnih problema, a s druge jer je to budućnost Rijeke i mislim da tim mladim igračima treba dati šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Potpuno vjerujem ovim igračima koje imamo. Znamo da više nemamo tako širok kadar kao prošle godine, ali dobro znamo da ne igra 22 igrača kad krenu one prave utakmice, nego da igra 11 plus pet maksimalno. Širina rostera nam daje mogućnost manevra, u ovom trenutku nemamo tako širok roster kao prošle godine, što zbog ozljeda, što zbog odlazaka nekih igrača, ali mogu reći da maksimalno vjerujem u ove dečke. Naporno rade i vjerujem da ćemo plodove tog rada početi ubirati već u tom drugom pretkolu protiv predstavnika Rumunjske.

Cijeli razgovor poslušajte na stranicama Radio Rijeke!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.