Sopić: U Maksimiru ćemo igrati napadački, moramo zabiti gol

Foto: fah

U srijedu od 19 sati Rijeka gostuje na Maksimiru kod Dinama u prvoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Susret je najavio trener Željko Sopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Očekuju nas dvije zahtjevne utakmice protiv zagrebačkog Dinama u Kupu. Oni su u dobrom nizu, mi u lošem, ali moramo skupiti glave i pokušati trofej donijeti na Rujevicu. To što smo izgubili zadnju utakmicu u Varaždinu neće ostaviti nekog prevelikog traga. S obzirom da se igra na dvije utakmice i da gol u gostima vrijedi duplo, istrčat ćemo u Maksimiru da zabijemo minimalno jedan gol. Ako želimo imati normalne šanse na uzvratu na Rujevici, pogodak u Maksimiru je neophodan, rekao je trener Rijeke na konferenciji za medije.

Dvoboj će suditi domaći sudac Dario Bel.

– Što se tiče suđenja i sudaca, neću komentirati. Nikad to ne komentiram pa neću ni sada. Bio ja trener Rijeke ili bilo kojeg drugog kluba, mislim da bi se finale Kupa bilo koje zemlje u Europi, to je nacionalni praznik, trebalo igrat na jednu utakmicu. A zašto to mislim? To sad nema veze s Rijekom, mislim da slabiji klub mora imati neke šanse. To je moje mišljenje i takvo će ostati do kraja života. A što se tiče gola u gostima, ne znam što bih rekao. To je tako, ali zašto ne znam. Nema suvislog objašnjenja za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je zaredala s lošim rezultatima, tri poraza u nizu. Hoće li to ostaviti traga ili ima još dovoljno “goriva”, želje i motiva da se sezona zaključi s trofejem?

– Mi ćemo dati sve od sebe da sezonu zaključimo s trofejem. Naravno da ne treba bježati od tri poraza, i treba biti realan, ali mislim da smo pokazali i na Rujevici i na Maksimiru da možemo igrati protiv Dinama. Dinamo je naš najbolji klub, mislim da smo im se na Rujevici dobro oduprli, da smo bili bolji takmac, ali badava ti dobro igrao kad se samo rezultat pamti. Maksimalno sam pozitivan, mislim da dečkima ni najmanje nije palo samopouzdanje i idemo spremni na Maksimir.

“Suce ne komentiram i nikad neću”

Situacija s ozljedama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jedini koji ima manjih problema je Emir Dilaver, ali nadam se da će se to sanirati do srijede.

O porazu od Varaždina?

– Ja sam preuzeo odgovornost, ja i moj stožer odlučili smo da igraju ti igrači, samo ono što vi mediji ne razumijete je da su to igrači Rijeke, nisam izabrao juniore. To što smo mi napravili dvije pogreške…, pa da smo igrali i s najboljom momčadi i da poklonimo dva gola, moramo zabiti tri da bi pobijedili. Ti svi dečki naporno treniraju i zaslužuju svoju šansu. Mogli smo igrati i u najboljem sastavu i opet se moglo to dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martin Zlomislić također je bio na konferenciji za medije, a Sopića su upitali znači li to da ostaje pri odluci da on brani u Kupu.

– Nisam u životu promijenio svoje mišljenje. Vidim da portali “lupetaju”, branio je u šesnaestini finala, osmini finala, četvrtfinalu, polufinalu i sad bi netko drugi trebao ići na gol? Ako se opredijelite za nešto i idete tim smjerom, onda je to tako. Nije bitno kako se zove, Zlomislić, Labrović ili netko treći… To je tako dogovoreno i zašto bi se to mijenjalo?

– Dinamo je naš najbolji klub, tako da očekujem dobru utakmciu protiv njih, ali smo spremni i želimo osvojiti Kup. Imamo dosta iskusnih igrača koji će pomoći mlađima da se što bolje pripreme za ovu utakmicu. Spremni smo, poručio je Zlomislić.

Mnogi Kup smatraju “utješnom” nagradom, kakvo je stanje u momčadi, hoćete li uspjeti kako bi Ćiro rekao “galvanizirati” ekipu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Stanje u momčadi je dobro, a na rezultat utječe puno faktora, nije to samo “galvanizacija”. Pokazali smo na Rujevici da možemo, sad igramo dvije utakmice, dat ćemo sve od sebe i to je to. Igrat ćemo napadački jer nas format natjecanja opterećuje da moramo nešto napraviti u Maksimiru. Inače će biti vrlo teško, jer Dinamo je naša najkvalitetnija momčad koja je svakome u stanju zabiti gol. I nama je zabila dva, a igrala je slabo. Poučeni tim iskustvom, moramo biti svjesni toga da u Maksimiru moramo zabiti gol, poručio je Sopić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.