Sopić: Vjerovali smo ja, žena, djeca, pas i zec, za druge ne znam

Foto: fah

Gorica je osigurala prvoligaški status, a jedan od najzaslužnijih je svakako trener Željko Sopić, koji je ekipu koja je bila otpisana, vratio u život, a sada s njom i izborio ostanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za medije trener Sopić je rekao da su emocije nakon 5:2 pobjede nad Varaždinom pomiješane.

– Niti ja niti igrači nismo svjesni što smo napravili. Onu večer kad smo bili na -11 i igramo protiv Lokomotive, bez obzira kakav si optimist – nije lako. Uspjeli smo, dok su drugi davali sedam do 11 dana slobodno za Novu godinu, mi smo trenirali na Staru godinu kao i na Badnjak. Vjerojatno to gore netko vidi pa se onda to vrati, poručio je.

Dodaje da je ovo uspjeh svih, ljudi koji rade s njim kao i cijeloga kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Naravno da je danas 300 tona palo s mojih leđa kao i kod drugih. Kada sam došao u klub napravili smo grupu koja se zove Opstanak. Ikona je jedna knjiga koju smo slikali ja i sportski direktor u jednom lokalu – a knjiga se zovi “Tko preživi, pričat će”, govori te dodaje.

– Sve je bilo podređeno ostanku. U to su vjerovali moja žena, djeca pas i zec. Za njih sam siguran, za druge ne znam, kaže u svojem stilu Sopić.

Ističe da su birali karakterne dečke i da se to vidjelo na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na posljednje kolo, ogled s Dinamom.

– Idemo tamo kao i na svaku drugu utakmicu. Kad igram na školskom želim pobijediti, tako i u Maksimiru. Dinamo će slaviti naslov, mi ćemo čestiti pa na terenu vidjeti tko je bolji, istaknuo je.

Na susret se osvrnuo i gostujući trener Mario Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Smanjili smo i kada se lomio rezultat, primimo taj treći gol i utakmica je bila odlučena. Ne mogu zamjeriti igračima. Dali smo maksimum u ovoj sezoni, teško nam je. Žao nam je naših navijača. Razočarali smo i sebe i njih, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.