Šoštarić: Današnji dan ne bih poželio ni najgorem neprijatelju

Foto: snimka zaslona

– Tužan sam, jako sam tužan. Današnji dan ne bih poželio ni najgorem neprijatelju, rekao je izbornik Nenad Šoštarić nakon što su naše rukometašice izgubile od Japana i ulaze u drugi krug Svjetskog prvenstva bez boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Od testiranja ujutro pa do saznanja da četiri igračice moraju biti u karanteni pa do PCR-a… Nisu nam dozvolili da idemo na trening pa smo onda čekali sve do 19 sati, kada smo već trebali biti na putu prema dvorani, a još nismo znali niti koje igračice će moći igrati te u kojem ćemo sastavu nastupiti. Na kraju su ostale cure dale sve od sebe, odigrale odličnih 50 minuta, pa onda u zadnjih 10 minuta promašile previše zicera uz previše učinjenih grešaka. Gubitak koncentracije i nerezonski šutevi. To je jednostavno bilo povezano s glavom, a glava s umorom koji je bio maksimalno prisutan. Žao mi je i tužan sam jer mislim da Japanke nisu dobile utakmicu nego smo ju mi izgubile, ističe Šoštarić.

Hrvatska u drugi krug Svjetskog prvenstva u Torrevieju odlazi bez bodova. Suparnici su redom 8. prosinca Argentina, dva dana poslije Španjolska, a zatim 12. prosinca Austrija.

– Teško da sada možemo do četvrtfinala, morale bi nam se poklopiti sila rezultata, ali moramo dobiti Argentinu i Austriju. Nećemo sretni otići doma, ali ovo nam je veliko iskustvo, zaključio je Šoštarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetanica Katarina Ježić rekla je kako su se “borile od prve do zadnje minute”.

– Ponekad to nije izgledalo najbolje. Danas nam je bio jako dugačak dan. Cijeli dan smo provele u hotelu, bilo je teško pojaviti se tu i odigrati ovakvu utakmicu. Ponosna sam na sve nas jer nije bilo lagano, dodala je.

– Nažalost i ovako nas je bilo malo, na kraju ne znam što bih rekla… žao mi je. Mislim da smo dale sve od sebe, ali očito je za jednu postavu, a mislim da nas je sedam igralo, bilo preteško 60 minuta igrati protiv Japana, rekla je Ana Debelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.