SP Brazil: Dosadašnje utakmice Hrvatske i Meksika

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Meksika dosada su se susrele tri puta, a iako je Hrvatska ostvarila dvije pobjede, više razloga za zadovoljstvo imao je Meksiko jer je on jedini svoj uspjeh ostvario u službenoj utakmici, dok su “vatreni” pobjeđivali u prijateljskim dvobojima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i Meksiko prvi put su se sastali 22. listopada 1992. godine u Zagrebu, a naši su reprezentativci slavili sa, na kraju, uvjerljivih 3-0. Prvi pogodak na utakmici postigao je sadašnji predsjendik HNS-a Davor Šuker (43), a taj je rezultat vrijedio do zadnjih 10-ak minuta kada su Dean Računica (82) i Šuker (87) svojim drugim pogotkom postavili konačni rezultat.

Drugu pobjedu protiv Meksika Hrvatska je ostvarila tijekom sudjelovanja ovih reprezentacija na turniru u Južnoj Koreji, 16. lipnja 1999. godine u Seulu bilo je 2-1 za “vatrene”. Luis Hernandez (26) doveo je Meksiko u vodstvo, ali su Igor Bišćan (44) i Josip Šimić (64) uspjeli preokrenuti rezultat.

Jedini dosadašnji dvoboj za bodove Hrvatska i Meksiko igrali su 3. lipnja 2002. godine u 1. kolu skupine G na SP kojemu su domaćini bili Japan i Južna Koreja, a Meksiko je u Niigati bio uspješniji sa 1-0. Jedini pogodak postigao je Cuauthemoc Blanco u 60. minuti iz 11-erca, a prethodno je zbog nesmotrenog prekrašaja kazneni udarac i vlastito isključenje skrivio Boris Živković. Meksiko je na kraju natjecanja u toj skupini zauzeo prvo mjesto sa sedam bodova, dok se Hrvatska oprostila od daljnjeg natjecanja završivši na trećem mjestu s tri osvojena boda, jednim manje od druge Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DOSADAŠNJE UTAKMICE HRVATSKE I MEKSIKA:

22. listopada 1992., Zagreb: Hrvatska – Meksiko 3-0 (Šuker 43, 87, Računica 82)

16. lipnja 1999., Seul: Hrvatska – Meksiko 2-1 (Bišćan 44, J. Šimić 64 / L. Hernandez 26)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. lipnja 2002., Niigata: Hrvatska – Meksiko 0-1 (Blanco 60-11m)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.