SP Brazil: Europski derbi pripao Njemačkoj

Nogometna reprezentacija Njemačke izborila je plasman u polufinale svjetskog prvenstva u Brazilu nakon što je u četvrtfinalnom ogledu u Rio de Janeiru pobijedila Njemačku 1-0 (1-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 75.000 gledatelja na stadionu Maracana sudio je Nestor Pitana iz Argentine.

Strijelac: 0-1 Hummels (13)

FRANCUSKA: Lloris – Debuchy, Varane, Sakho (Koscielny, 72), Evra – Pogba, Cabaye (Remy, 73), Matuidi- Valbuena (Giroud, 85), Benzema, Griezmann

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NJEMAČKA: Neuer – Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes – Schweinsteiger,Khedira – Müller, Kroos (Kramer, 90), Özil (Goetze, 84) – Klose (Schuerrle, 70)

Njemačka je prva izborila polufinale SP-a pobijedivši u ružnoj utakmici na “vrućoj” Maracani Francusku pogotkom braniča Matsa Hummelsa u 13. minuti. Nijemci nikako nisu briljirali, ali su opet, već po tradiciji, ušli među četiri najbolje ekipe svijeta. Dosad nezaustavljiva Francuska, koja je igrala senzacionalno u dosadašnjem dijelu prvenstva, jednostavno se “slomila” na gustoj njemačkoj obrani, predvođenoj sjajnim vratarom Manuelom Neuerom. Njemačka je ovom pobjedom izborila četvrto uzastopno polufinale na svjetskim prvenstvima, te 13. u svojoj povijesti.

Nijemci su poveli u 13. minuti kada je centaršut Kroosa branič Mats Hummels glavom sproveo pod samu gredu nemoćnog Llorisa. Bio je to jedini udarac Nijemaca na protivnički gol u prvom dijelu, dok je kod Francuza prijetio Benzema i to čak u četiri navrata. U 7. minuti šut napadača Reala je otišao pokraj vrata, Benzemine pokušaje u izglednim prilikama su u 34. i 42. minuti blokirali njemački braniči, a njegov pokušaj u 44. minuti lako je obranio Neuer, koji je spriječio i pokušaj Valbuene u 33. minuti. U 24. minuti dogodila se i sporna situacija pred francuskim vratima, Debuchy je očito potegao Klosea u kaznenom prostoru, no argentinski sudac nije svirao kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi su u drugom dijelu krenuli agresivnije, no što zbog velike vrućine, što zbog odlične njemačke obrane, ništa se nije događalo do 70. minute kada udarac Muellera odlazi iznad vrata. U 77. minuti pokušao je Matuidi, a Neuer je bio spreman, da bi u 82. minuti Schuerrle promašio priliku utakmice. Oezil je prošao po lijevoj strani, Mueller je proslijedio do napadača Chelsea čiji udarac iz blizine u matnoj situaciji nogama brani Lloris. Schuerrle je imao priliku i u 88. minuti, no tada je njegov udarac blokiran. U sudačkoj nadoknadi Francuzi su konačno došli do izgledne prilike, Benzema je izbio sam ispred Neuera, a njemački vratar njegov jaki udarac brani jednom rukom i uvodi Nijemce u polufinale.

Elf” će u polufinalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg ogleda između Brazila i Kolumbije u Fortalezi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.