SP kuglanje – Hrvatska reprezentacija treća

Hrvatska muška reprezentacija osvojila je treće mjesto na IBSA Svjetskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne osobe koje se održava u slovačkoj Rakovici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski kuglači osvojili su broncu sa 3,921 srušenim čunjem. Novi svjetski prvaci su Poljaci sa 3,945 srušenih čunjeva, a srebro su osvojili Slovenci sa 3,936 srušenih čunjeva.

Do bronce su došli u kategoriji B1 Zagrepčanin Stjepan Đunđek sa srušenih 614 čunjeva i Brođanin Ranko Milutinović sa 540 čunjeva. U kategoriji B2 Riječanin Vilijam Jelušić (699) i Osječanin Darko Sarapa (646), a u kategoriji B3 Riječani Vedran Dumenčić (699) i Zlatko Vučenović (723).

Ovo je druga medalja za hrvatskog kuglanje na SP-u Rakovici nakon što su djevojke u ponedjeljak osvojile zlato sa svjetskim rekordom. Hrvatsku su do zlata dovele u kategoriji B1 Petra Deša, članica SKS Zagreb, s novim pojedinačnim svjetskim rekordom od 619 čunjeva, Brođanka Evica Šerfez, u kategoriji B2, sa srušenih 648 čunjeva, te Ruža Markešić, članica SKS Zagreb, u kategoriji B3 sa 743 čunja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.